1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Põltsamaa teenetemärgi kavaler Andres Kert: mu suurimad tänusõnad kuuluvad perele ja kolleegidele
Põltsamaa teenetemärgi kavaler Andres Kert: mu suurimad tänusõnad kuuluvad perele ja kolleegidele

Põltsamaa teenetemärgi kavaler Andres Kert: mu suurimad tänusõnad kuuluvad perele ja kolleegidele

Põltsamaa Teenetemärgi laureaat Andres Kert Foto: Keiu Kess
Põltsamaa Teenetemärgi laureaat Andres Kert
Foto: Keiu Kess

Reede õhtul Eesti iseseisvuspäeva eel korraldatud pidulikul vastuvõtul pälvis Põltsamaa linna teenetemärgi nii paikkonnas kui ka kaugemal tuntud ettevõtja Andres Kert, kes tegeleb mitmekülgselt heategevuse edendamisega.

Andres Kert juhib 1991. aastal loodud aktsiaseltsi Merit Tarkvara. Ettevõtte põhitegevus on majandustarkvara- ja raamatupidamisteenuse pakkumine. Firma peakontor on Põltsamaal, esindused Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõgeval. Tütarfirmade kaudu ulatub tegevus ka Soome ja Poola.

„Andres Kerdi loodud firma tõestab võimalust tegeleda meie linnas tipptasemel arendustegevusega,” arvas Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots.

Heategevuse edendajana on Andres Kert abistanud SOS Lasteküla, naiste varjupaikasid ning teisigi ühendusi ja isikute gruppe, kes parajasti tuge vajavad. „Mu nimekaim märkab alati nõrgemaid. Tema kui firmajuhi iseloomustamiseks sobivad sõnad, et ta on Põltsamaa ettevõtluse sool ja südametunnistus,” märkis Põltsamaa linnavolikogu esimees ja Põltsamaa Ettevõtjate Liidu president Andres Vään.

Põltsamaa linnavolikogu esimees Andres Vään, linnapea Jaan Aiaots (kikilipusuga), linnavalitsuse haridus-ja kultuurinõunik Kadri Suni tunnustavad aukodanikku Juta Kossatkinit Foto: Keiu Kess
Põltsamaa linnavolikogu esimees Andres Vään, linnapea Jaan Aiaots (kikilipusuga), linnavalitsuse haridus-ja kultuurinõunik Kadri Suni tunnustavad aukodanikku Juta Kossatkinit
Foto: Keiu Kess

„Mu suurimad tänusõnad teenetemärgi eest kuuluvad abikaasa Kajale, teistele pereliikmetele ja kolleegidele,” lausus Andres Kert tunnustamistseremoonial Põltsamaa kultuurikeskuses.

Põltsamaa linna aukodanikuks kuulutati tänavu klaveriõpetaja ja kontsertmeister Juta Kosatkin, kes töötas viiskümmend üks aastat Põltsamaa muusikakoolis. Tema klaveriklassi on lõpetanud üle kaheksakümne noore muusiku. Teenekas pedagoog siirdus pensionile möödunud aasta septembris.

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev autasustas Põltsamaal toimunud pidulikul sündmusel Jõgevamaa Kuldristiga Põltsamaa ühisgümnaasiumi direktorit Aimar Arulat.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews