1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. POSITIIVNE RUTIINIMURDJA! Vaheldus Stalker Festivali lavastustega
POSITIIVNE RUTIINIMURDJA! Vaheldus Stalker Festivali lavastustega

POSITIIVNE RUTIINIMURDJA! Vaheldus Stalker Festivali lavastustega

Indomador 2
Indomador

5.–6. detsembril toimub Kultuurikatla iga-aastane programmiline tähtsündmus Stalker Festival, mis on kohtumispaik erinevatele valdkondadele. Programmis on elektrooniline muusika, visuaalne kunst, sõnakunst, etenduskunstid ning loovharidus.

Etenduskunste esindavad sel aastal 3 sündmust, kus on segunenud erinevad žanrid nagu kaasaegne tsirkus, tants, teater, muusika, uus meedia, tehnoloogia. Kõiki lavastusi ühendavaks keskseks teemaks on turvalise argirutiini lõhkumine.

5. ja 6. detsembril etendub Kanuti Gildi SAALis noore vihase hispaania rühmituse Animal Religioni lavastus “Indomador”.Hispaania etenduskunstnik Quim Giron on loonud groteskse paroodia kaasaegsest inimesest. Laval on laboratoorium “animalaarium”, mille abil teadlane üritab taasleida ürgseid instinkte. Küsimus on inimese ja looma; mehe ja naise olemasolus ja nendevahelistes suhtes. Kes on inimene ja mis või kes on loom? Publik peab olema valmis selleks, et etenduse ajal võib alati midagi metsikut sinust mööda vilksatada ning sinu hinge puudutada. Rühmitusse Animal Religion kuuluvad soome muusik ja helilooja Nikolas Blomberg ning hispaanlasest etenduskunstnik Quim Giron. Oma lavastustes mängib Giron erinevate žanritega, miksides kaasaegse tantsu, tsirkuse ja muusika. Keskseks teemaks on soorollidega seotud küsimused.  www.animalregion.com

Indomador 3
Indomador

5. detsembril kell 21.30 saadab MIMproject Kultuurikatlast muusika Kuule, et see saaks sealt tagasi põrkuda Maale. “MIMproject & Lunar Sound” kontsert-etendusega on seotud Taavet Jansen, Maike Lond, Hendrik Kaljujärv, Henri Hütt, Raul Keller, Andres Tenusaar, Andrus Aaslaid, Kalle Tikas, Andrus Laansalu, Eleonora Tikas, Mart Koldits, Viljo Allik.

6. detsembril kell 21.00 etendub Kultuurikatlas Frida Odden Brinkmanni soololavastus     “1 1⁄2 “. Frida Odden Brinkmann miksib oma lavastuses erinevaid tehnikaid: akrobaatika, žongleerimine ning nukuteater. Lavastus koosneb kurbnaljakatest stseenidest, kus ta loob oma kehaga veidra monstrumnuku, mis oma abituses annab poeetiliselt edasi üksilduse tunnet. Frida Odden Brinkmann on sündinud Norras ning kaasa löönud mitmetes projektides. “1 1⁄2 “ on Frida Odden Brinkmanni esimene soololavastus, mis esietendus 2013. aastal. Etendust on esitatud tänaseks üle 100 korra Norras, Rootsis, Taanis, Islandil, Prantsusmaal, Hispaanias ja Lätis. Lavastuse kestvus ca 40 minutit. www.amazingantero.com

Stalker Festivali etenduskunstide programm:

  • 5. ja 6. detsembril kell 19.30 Kanuti Gildi SAALis Animal Religioni lavastus “Indomador”
  • 5. detsembril kell 21.30 Kultuurikatlas kontsertetendus “MIMproject & Lunar Sound”
  • 6. detsembril kell 21.00 Kultuurikatlas Frida Odden Brinkmanni soololavastus “1 1⁄2“

NB! Peale “1 1⁄2“ etendust on Kultuurikatlas kell 22.00 võimalik osa saada ka muusikasündmusest “Pasta Modulare Süntesatoorium”, kus teevad kaasa Toomas Savi, Ekke Västrik, Mihkel Tomberg ja Taavi Kerikmäe.

Piletid müügil Piletilevist ja kohapealt. Festivali programm: www.stalkerfestival.ee

 

 

Head Uudised GoodNews