1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. POWER HIT RADIO! Stuudios on “nädala naela” Baltic Sessioni algataja Joel Juht
POWER HIT RADIO! Stuudios on “nädala naela” Baltic Sessioni algataja Joel Juht

POWER HIT RADIO! Stuudios on “nädala naela” Baltic Sessioni algataja Joel Juht

Baltic2
Joel Juht ja Marek Talivere

Power Hit Radio neljapäevases hommikuprogrammis puudub seekord haigestunud Andres Puusepp, kuid olemas on saatejuht Marek Talivere ja külalisena selle nädala tippsündmuse, tänavakultuurifestivali Baltic Session algataja ja tänavatantsupioneer Joel Juht.

Saatejuht juba teab, et Joel käis mõne kuu eest oma JJ_Street Crew tiimiga New Yorgis tänavakultuuri tšekkimas.

“Tuleb käia, et silmaringi laiendada ja midagi kaasa tuua,” nendib Joel. Mis puutub festivalil esinevatesse kuulsustesse, siis paljud neist jõuavad neljapäeva pärastlõunal Tallinnasse, reedel osalevad mitmed tänavatantsukoolitustel staaridega viimaste rollis ning õhtul toimub klubis Hollywood glamuurne Vogue Ball, kus on samuti ohtralt staare koos.

Baltic1

Jutuks tuleb Joeli päeva algus ja selgub, et tantsuõpetajana ei tormagi ta kohe peegli ette trenni tegema. “Ma tantsin salaja,” tunnistab külaline, mis tähendab tegelikkuses seda, et Joelil on vaid mõni grupp, keda ta vaikselt treenib, muidu aga on õpetamise üle andnud noortele. “Noored tulevad peale ja neile tuleb anda võimalus,” rõhutab tantsukooli JJ-Street asutaja. Tantsu Joel ei jäta, aga ta käib ka igapäevaselt jooksmas, lisaks harjutab tai poksi ning ameti kohta ütleb ta, et neid on palju, aga pole ühte konkreetset. Selgub ka, et Joel on lõpetanud kõrgkooli noorsootöö alal. “Olen missiooniinimene ja arendan reaalset noorsootööd,” lisab ta.

Kuigi Baltic Sessionile tuleb palju väliskülalisi ja see on Joeli sõnul maailmas üks tipptaseme festivale, ei puudu esinejate hulgas ka kodumaised räpparid nagu Suur Papa, Semy, Uku Suviste ja teised, kes tulevad 11. oktoobril Nordea Kontserdimaja lavalaudadele. Marek leiab välisesinejate nimekirjast Malkolmi ja uurib, kas kõike tema tehtavat kohapeal võib järgi teha. “Võid, aga gravitatsiooni sina seal eirata ei saa — aga need mehed lendavad!” selgitab Joel. Uku Suviste esinemise aegu tuleb tema sõnul lihtsalt näppu visata ja kaasa haipida.

“See on üks suur pidu, kus lavalaudadel käiakse rokkimas ja selle üritusega viskame Nordea majal katuse pealt,” lubab Joel ning ning võtab samas power`it maha, kutsudes kõiki lausa peredega kohale, sest tegevust jagub ka väiksematele. Kes aga üritusele ei jõua, võib Baltic Sessioni kodulehelt seda live-stream`is jälgida. Baltic Sessionile tulija ei pea ise tantsija olema, ta võib tulla lihtsalt feeling`ut tunnetama.

Baltic3

Edasi räägib Joel terve nädala toimuva festivali üritustest, millest osa on tasuta, nagu näiteks neljapäevane Witness Beauty Ilupäev — et üritusi saaks külastada ka need, kel ehk rahakott ei kannata. Eriliseks ettevõtmiseks oli seintepuhastuspäev, mida noored korraldasid üheksas linnas, eesmärgiga kõrvaldada sodimine ja alles jätta ehtne graffit. Tänavakultuuri kandjad Eestis austavad inimeste väärtushinnanguid, lähevad kaasa nulltolerantsiga ja ise seintele oma kunsti ei maali, selleks on kindlad kohad, kus seda võib teha. Joel nendib, et tänavakultuuri keskkonnas peab lihtsalt olema cool, lollusi võib teha mõistuse piires, muidu hakkab igav.

Jutt läheb taas külalistele ja neid on kogu Euroopast, USA-st, Venetsueelast ja mujaltki. Kogu see kultuur aga on Joeli sõnul alguse saanud siiski New Yorgist, keskkonnast, mida võib praegugi tunnetada Bronxis, mille mõnes osas sujub kõik hästi, kui valgenahalise inimesega poole tunni möödudes kõik veel korras on — keskkond meenutab seal endiselt 1990. aastaid. “Meie teeme siin tänavakultuuri hästi, aga tõeline feeling on seal,” kinnitab Joel.

Tänavatantsupioneerina tuntud Joel on välismaal rohkem käinud vaid viimastel aastatel. “Töö, töö, töö,” iseloomustab ta oma pikemaajalist elu ja Marek lõpetab seekordse jutuajamise saatekülalisega naljatoonis: “Viskame nüüd Joeli välja — hakka tööd tegema!”

KUULA RAADIOSAATE KORDUST!

[mp3-jplayer tracks=”http://goodnews.ee/raadio/Power Hit Radio 08.10.2015.mp3″ width=”640px” height=”100px” style=”dark bars100 btransbars” pos=”rel-C” dload=”n” list=”n” autoplay=”n”]

Head Uudised GoodNews