1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Ilves andis iseseisvuse taastamise tänukivi Kaitseliidule
President Ilves andis iseseisvuse taastamise tänukivi Kaitseliidule

President Ilves andis iseseisvuse taastamise tänukivi Kaitseliidule

Foto: Rene Riisalu
Foto: Rene Riisalu

Riigipea Toomas Hendrik Ilves tunnustas Eesti iseseisvuse taastamise 23. aastapäeva vastuvõtul presidendi kantselei roosiaias Kaitseliitu kui ühte peategelast meie riigi iseseisvuse taastamise loos.

“Isamaaliste meeste vabatahtlikkusest taassündinud Kaitseliit on veerand sajandiga kasvanud mõttekaaslaste ühendusest tugevaks ja hästikorraldatud riigikaitseliseks organisatsiooniks. Eesti kodanike vaba tahe on aga jätkuvalt Kaitseliidu selgrooks. See on üheks heidutuseks võimalikule agressorile,” ütles president Ilves.

“Kaitseliit on meie kõigi organisatsioon, riigikaitse on meie kõigi asi. Siin ei loe kellegi staatus või tuntus, tähtis on soov ja oskused osaleda oma riigi kaitsmises. Ma tänan teid kõiki, head Kaitseliidu taastajad, tänased kaitseliitlased ja Kaitseliidu allorganisatsioonide liikmed,” sõnas riigipea.

Foto: Rene Riisalu
Foto: Rene Riisalu

“Mul on hea meel, et teie seas on palju kultuurirahvast – ajakirjanikest filmilavastajateni, näitlejatest kirjanikeni. Aga tõepoolest, tõhus riigikaitse vajab head väljaõpet, kaasaegset varustust ja relvastust, elanike kaitsetahet ning paraja annuse strateegilist loomingulisust,” rääkis president Ilves.

Iseseisvuse taastamise tänukivi võtsid riigipealt vastu kaitseliitlased Jaan Tätte ja Raivo E. Tamm, kes viivad selle Kaitseliidu peastaapi.

Seni on president Ilves andnud 1991. aasta sügisel Toompead kaitsnud rahnust lõigatud kivi tänuks ja tunnustuseks Tallinna Teletorni kaitsjatele augustiputši ajal, vabadusvõitleja Lagle Parekile ja “Ükskord me võidame niikuinii!” üleskutse sõnastanud Heinz Valgule, iseseisvusmeelsele ülemnõukogule, toonasele ajakirjandusele, muinsuskaitseliikumisele, isamaaliste laulude autoritele Jüri Leesmentile ja Alo Mattiisenile.

Head Uudised GoodNews