1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ANNAME SÕNA TULEVIKULE! President Ilves: noored väitlejad on eeskujuks, kuidas esitada enda argumente kedagi solvamata
ANNAME SÕNA TULEVIKULE! President Ilves: noored väitlejad on eeskujuks, kuidas esitada enda argumente kedagi solvamata

ANNAME SÕNA TULEVIKULE! President Ilves: noored väitlejad on eeskujuks, kuidas esitada enda argumente kedagi solvamata

väitlejad_1Noored väitlejad on eeskujuks täiskasvanutele, kuidas esitada oma argumente rahulikult ja kedagi solvamata, ütles riigipea Toomas Hendrik Ilves eile presidendi roosiaias, õpilaste väitlusturniiri „Anname sõna tulevikule!“ lõpetamisel.

„Olen veendunud, et me vajame kõigil Eesti tulevikule olulistel teemadel argumenteeritud arutelu. Mõistlik avalik arvamusvahetus tähendab ju seda, et enda väiteid tuleb tõestada ning demagoogiast ja isiklikest rünnakutest peab hoiduma. Demokraatlikus ühiskonnas ei olegi vaja teineteise seisukohtadega nõustuda, kuid eriarvamustele on võimalik ka teist solvamata jääda,“ pöördus president Ilves väitlusturniiril osalenute poole.

Ta meenutas, et paljud noortest väitlejatest lähevad järgmise aasta oktoobris kohalikel valimistel elus esimest korda valima ja nad on uue sajandi valijad: „Me vajame tarku valijaid. Tarkade valikute üheks eeltingimuseks on aga eelnevalt läbi kaalutud otsused. Sellistele otsustele eelnevad rahumeelsed ja sisulised väitlused. Alles siis saab teha teadlikke valikuid.“

Veerand sajandit iseseisvuse taastanud Eestit on toonud meid piisavalt kaugele, et võiksime elada ühiskonnas, kus toimub mõistlik arutelu ja teisiti arvajaid ei solvata, rõhutas riigipea.

Väitlusturniiri üldvõitjaks tuli Kose Gümnaasium (Rynaldo Puusep, Asko Tamm, Dorothy Harriet Purre).

Venekeelsete gümnaasiumide arvestuses võitis Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasium (Karina Põdra, German Ivanov, Jekaterina Tsvetkova).

Põhikoolide arvestuses võitsid Tallinna Kunstigümnaasium (Helena Lainola, Mariel Mia Haug, Rasmus Heinsaar) ja Narva Pähklimäe Gümnaasium (Maria Talashmanova, Anna Pankevitsjute, Kristina Panchenko).

President Ilves tänas Eesti Väitlusseltsi, kes võttis turniiri „Anname sõna tulevikule!“ korraldustöö enda kanda ning tegi seda noortele omase innukuse ja kirega.

Head Uudised GoodNews