1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Ratase sõnul saab valimiste peateemaks väljarände pidurdamine
Ratase sõnul saab valimiste peateemaks väljarände pidurdamine

Ratase sõnul saab valimiste peateemaks väljarände pidurdamine

Jüri Ratas
Jüri Ratas

Keskerakondlasest riigikogu aseesimees Jüri Ratase sõnul kujuneb kevadel peetavate riigikogu valimiste põhiteemaks sündide arvu suurendamine ja inimeste väljarände pidurdamine.

Ratas rõhutas eile Vikerraadio saates “Opositsioonitund”, et Eesti on viimased 20 aastat valdavalt õiges suunas edasi liikunud, kuid rahvaarv on endiselt langemas.

“Kuni me pole suutnud pidurdada väljarännet ning taastada positiivset loomulikku iivet, ei saa ükski poliitik olla Eesti arenguga lõpuni rahul,” lausus Ratas. “Seetõttu tuleb kõigil erakondadel pakkuda valimistel välja omapoolseid ettepanekuid rahvastikukriisi lahendamiseks. Sealhulgas on kindlasti vaja suurendada ühiskonna sidusust.”

“Loomulikult on siinkohal oluline roll Eesti majanduskasvul ja ettevõtluskeskkonnal, kuid kõige tähtsam on näha numbrite taga inimest. See tähendab, et nii majandus- ja maksupoliitika kui ka sotsiaalpoliitika peab keskenduma Eesti inimeste heaolu ja turvatunde tõstmisele. Riigil tuleb tagada inimväärne sissetulek kõigile tublidele tööinimestele, peredele ja eakatele ning on selge, et vajame selleks põhjalikku maksureformi,” selgitas Jüri Ratas.

“Kindlasti tuleb järgmisel valitsusel oluliselt vähendada ka ühiskondlikku ja piirkondlikku ebavõrdsust. Me vajame tugevat ja toimivat regionaalpoliitikat, mitte naiivset usku, et küll turumajanduse “nähtamatu käsi” Eesti elu õiges suunas reguleerib. Viimasel juhul jätkub selgelt inimeste väljaränne ning maapiirkondade ääremaastumine, mida Eesti suurune riik endale lubada ei saa,” rõhutas Ratas. “Piltlikult öeldes – kui ühel päeval lahkub viimane inimene Vormsi saarelt, siis lahkub varem või hiljem viimane inimene ka Tallinna linnast.”

Head Uudised GoodNews