1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. REKORD! Lugemisprogrammi „Suvi raamatuga“ osavõtjate arv tegi rekordi
REKORD! Lugemisprogrammi „Suvi raamatuga“ osavõtjate arv tegi rekordi

REKORD! Lugemisprogrammi „Suvi raamatuga“ osavõtjate arv tegi rekordi

Raamat17. augustil kell 12 toimub Telliskivi loomelinnaku Vaba Lava teatrikeskuses (C1-hoone) Tallinna Keskraamatukogu laste lugemisprogrammi „Suvi raamatuga 2016“ lõpetamine, kus tehakse kokkuvõtted programmist, tänatakse osalejaid ja vaadatakse Kolme Põrsakese teadus-showd.

Lugemissuvi kestis 1. juunist kuni 30. juulini ning selle aja jooksul võttis programmist osa rekordiline hulk lapsi – 409, neist edukaid lõpetajaid oli 215.

Kahe suvekuu jooksul lugesid lapsed keskraamatukogu töötajate poolt valitud raamatuid. Valikus oli 27 eestikeelset ning 25 venekeelset uuemat lasteraamatut. Iga läbiloetud raamatu kohta joonistas laps pildi ja täitis küsimustiku. Suvise lugemisprogrammi lõpetamisele on oodatud kõik need lapsed, kes lugesid kahe kuu jooksul läbi vähemalt 10 raamatut.

Eestikeelsetest raamatutest osutus kõige menukamaks Tallinna Keskraamatukogu välja antud ning Joonas Sildre ja Elina Sildre kirjutatud koomiksiraamat „Kuukassi koerused kosmoses“.  Raamatut saab lugeda keskraamatukogu lastelehel ja e-raamatukogus ELLU.

Valikut lugemisprogrammile laekunud joonistustest saab alates 23. augustist vaadata Tallinna Keskraamatukogu (Estonia pst 8) trepigaleriis ja veebilehel.

Head Uudised GoodNews