1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. RMK tahab kuue aasta pärast metsa meelitada 2,5 miljonit inimest
RMK tahab kuue aasta pärast metsa meelitada 2,5 miljonit inimest

RMK tahab kuue aasta pärast metsa meelitada 2,5 miljonit inimest

RMK tahab kuue aasta pärast metsa meelitada 2,5 miljonit inimestKui möödunud aastal külastati riigimetsa majandamise keskuse (RMK) kaitse- ja puhkealasid 1,7 miljonit korda, siis 2020. aastaks loodetakse jõuda olukorrani, kus külastuste arv kasvab 2,5 miljonini, selgub RMK arengukavast 2015-2020.

Arvestades praegu RMK hoole all olevat kaitse- ja puhkealade võrgustikku ning väljaehitatud taristu seisukorda, on see optimaalne näitaja – külastajate rahulolu on kõrge ning looduse koormustaluvust pole riivatud. Jätkuvat potentsiaali külastajate arvu suurendamiseks pakuvad Eesti kaitsealad, mis kuuluvad RMK hoole alla alates 2009. aastast. Eelkõige puudutab see viit Eesti rahvusparki.

Hetkel olemasolevale matkateede võrgustikule lisandub 2014.–2018. aastal Eestit läbiva pika matkatee kolmas ja neljas haru. Jätkub seene- ja marjahooajal inimeste teavitamine võimalikest korjemetsadest, samuti arendatakse edasi looduses liikumist lihtsustavat RMK mobiilirakendust.

Lisaks hakkab RMK tegelema õpetajakoolitusega ning kaasaegsete loodushariduslike õppematerjalide loomisega. Nende abil saavad RMK-s välja arendatud programme RMK spetsialistide kõrval edasi anda ka õpetajad.

Möödunud aastal läbis RMK loodusharidusprogrammi 51 000 inimest ja kokku korraldati 294 haridusprogrammi.

Head Uudised GoodNews