1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Rõivase Ukraina visiidil keskendutakse Ukraina aitamisele
Rõivase Ukraina visiidil keskendutakse Ukraina aitamisele

Rõivase Ukraina visiidil keskendutakse Ukraina aitamisele

Taavi Rõivas Foto: Riigikantselei/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Taavi Rõivas
Foto: Riigikantselei/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Peaminister Taavi Rõivas sõidab pärastlõunal Gruusiast Ukrainasse, kus on plaanis tutvustada Eestit kui e-riiki ja kuulata, millist abi Ukraina soovib saada.

“Põhiline ongi kuulata, millist abi ja toetust Ukraina soovib saada, see on kohtumise mõte,” ütles valitsuse meedianõunik Helin Vaher. “Meil on teemadeks traditsioonilised e-riik ning liikumine Euroopa Liidu ja NATO suunas, kui need teemad tulevad aruteluks, siis saame neid jagada, ja kui nad on huvitatud, siis saame selles osas koostööle keskenduda,” lisas Vaher.

Arseni Jatsenjuk Foto: Ybilyk/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Arseni Jatsenjuk
Foto: Ybilyk/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Täna kohtub Taavi Rõivas Ukraina kolleegi Arseni Jatsenjukiga ja parlamendi esimehe Volodimir Groysmaniga. Samal õhtul toimub ka Eesti suursaatkonna poolt korraldatud töökohtumine Ukraina majandusminsitri Aivaras Abromaviciusega, kus räägitakse majandussuhetest ning reformidest, mida Ukrainal on plaanis läbi viia.

Kolmapäeval kohtub kohtub Rõivas Ukraina presidendi Petro Poroshenkoga. Peaministri kohtumiste kavas on ka e-riigi ja riigivalitsemise teemaline ümarlaud, kus oma kogemusi jagavad Eesti e-riigi eksperdid.

Lisaks peaminister Rõivasele on Ukraina liidritega kohtumiste juures välisminister Keit Pentus-Rosimannus, kes kohtub Ukrainas ka oma kolleegi Pavlo Klimkiniga, et arutada, kuidas Eesti saaks Ukrainat reformide läbiviimisel toetada.

Peaminister naaseb Eestisse kolmapäeva õhtul.

Head Uudised GoodNews