1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. ITAALIA DUO ROMA AMOR! Roma Amor toob Eesti talve vahemerelikku hõngu
ITAALIA DUO ROMA AMOR! Roma Amor toob Eesti talve vahemerelikku hõngu

ITAALIA DUO ROMA AMOR! Roma Amor toob Eesti talve vahemerelikku hõngu

RomaAmor3Itaalia duo Roma Amor võlus täielikult saalitäie publiku südame kolm aastat tagasi suvel Muuga mõisas toimunud esimesel „Tumeromantika õhtul Muuga mõisas.“ Sama juhtus ka 2014. aastal Hiiumaal. Nüüd on nad jälle tagasi Eestis ja astuvad üles 5. ja 6. detsembril 2015 Rakveres festivalil Darkland Fire VI.

Ekspressiivne ja šarmantne Itaaalia dark folk ja chanson noir band Roma Amor liigutab hingekeeli ja haarab kuulajad oma lummusesse. „Chanson noir” on nimetus, mida kasutatakse, et määratleda muusikastiili, mis jääb folgi ja melanhoolse šansooni vahele, mida iseloomustavad sügav vokaal ja akordion, klassikaline kitarr ning klaver koos teiste väiksemate muusikariistadega.

Akordion, akustiline kitarr ja mõnusalt kähe naisvokaal ongi omased Roma Amori muusikale, mis on mõjutatud küll nii Itaalia 60ndate aastate folgist kui Prantsuse šansoonidest ja tavernamuusikast, kuid oma olemuselt on see ainulaadne ja lummav.

RomaAmor5„Meile meeldis lugu Roomast, et iidsetel aegadel oli keelatud sõna Roma välja öelda. Linnal olid mõned varjunimed: üks oli Flora, teine Valentia, kuid enamik õpetlasi leidsid varjunimeks olevat Amor, mis on Roma tagurpidi. Mõte sõnast, millel on kaks poolt, üks ilmalikum ja teine pühalikum, on meid algusest peale intrigeerinud. Lisaks on sõna Amor (armastus) oluline osa meie muusikast kõigis oma aspektides, eriti selle süngemates külgedes, nii et see nimi sümboliseerib ka meie laulutekstide sisu. Samuti meeldib meile laul “Roma Amor” bändilt Married Monk,” kommenteerisid bändi liikmed oma nime saamise lugu.

Jah, Roma Amori laulude põhiteema on armastus, mis ei tekita siiski ainult eufooriat, vaid vahel ka mõtlikku igatsust ja malbet ahastust ning helget nukrust.

Roma Amor on oodatud esineja festivalidel ja soolokontsertidega üle Euroopa ning äsja oma kuuenda stuudioalbumi „Una Torbida Estate“ ilmutanud bänd on selgelt tuntuse ja edu tõusuteel.

Peale festivali peatub bänd paar päeva Muuga külas, proovides kohalikku maaelu ja leides aega ka kohalikke muusikutega jämmimiseks.

Festivalil saab Roma Amori näha kahel korral – 5. detsembril festivali põhipäeval Rakvere Kultuurikeskuses ja akustilisena 6. detsembril kell 14 kirikukontserdil Darkland Fire Advent.

KUULA ROMA AMORI LAULE!

Festival Darkland Fire VI algab soojenduspeoga Darkland Night juba 4. detsembri õhtul Rakvere Kultuurikeskuse keldrisaalis. 5. detsembril kell 18 algaval festivali põhikontsert pakub emotsioone ja erakordse võimaluse avastada tumedama folgi ja industriaalse muusika erinevaid varjundeid, põnevaid sümbioose ja lummavaid helimaastikke hoolikalt valitud oma žanrite silmapaistvamatelt esindajatelt.

Festivalil astuvad veel üles eelmisel aastal ilmunud debüütplaadi läbi müünud Soome kosmilise ambiendi kollektiiv  Otavan Veret, pika ajalooga ja erinevaid koostööprojekte teinud ning alati üllatusi pakkuv art industriali ühendus Cyclofillydea Venemaalt, rituaalset ambienti esitav Holotrop Saksamaalt ja meie Eesti oma plaadifirmat Eesti Pops vedava Erki Tero sooloprojekt Djerro, mis läheneb tumemuusikale kerge huumoriga.

Kõige omanäolisem artist seekorsel festivalil on Soomest tulev Grateful Däd, mis kasutab muusikainstrumentidena ise laste mänguasjadest ehitatud vidinaid ja nimetab enda viljeldavat muusikastiili toyindustrialnoiseambientdiibadaabadub. Väga inspireeriv, tõsiseltvõetav ja samas naljakas ning lastevanematele palju äratundmisrõõmu pakkuv võsukeste tüütuid hääli tegevate mänguasjade osas.

Juba kuuendat talve ootab rahvusvaheline butiikmuusikafestival Darkland Fire kõiki muusikasõpru detsembris Rakverre.

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews