1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Rutt Rimmel on Jõgevamaa Kultuuripärl 2014
Rutt Rimmel on Jõgevamaa Kultuuripärl 2014

Rutt Rimmel on Jõgevamaa Kultuuripärl 2014

Rutt Rimmel
Rutt Rimmel

Eesti Kultuurkapitali traditsioonilise aastapreemiaga “Jõgevamaa Kultuuripärl“ tunnustati tänavu Põltsamaal paikneva Jõgeva Maakonna  Keskraamatukogu direktrissi Rutt Rimmelit. Tänuüritusel tõsteti esile tema pikaajalist tööd raamatukogunduses, aga ka möödunud aastal toimunud üle-eestilise raamatukogutöötajate suveseminari korraldamist ning Põltsamaa raamatukogude ajalugu käsitleva raamatu koostamist.

Rutt Rimmel rõõmustab, et raamatukogutöötajate suveseminaril oli väga palju osalejaid. “Sündmus pakkus häid võimalusi tutvustamaks Jõgevamaa looduskauneid ja kultuuriloolisi paiku,” lausus ta.

Rutt Rimmel on üks raamatu “Põltsamaa raamatukogud. A. W. Hupeli aegadest 21. sajandisse” koostajatest. See tutvustab Põltsamaa raamatukogude ajalugu alates 18. sajandist. “Raamatu valmimisele aitasid kaasa paljud raamatukogutöötajad,” lausus Rimmel ning lisas, et Põltsamaa raamatukogude ajaloos on veel edaspidigi palju uurimisalust materjali.

Tunnustuse “Jõgevamaa Kultuuripärl” andsid Mustvee Kultuurikeskuses toimunud Jõgevamaa kultuuritöötajate, sporditegeijate ja terviseedendajate tänuõhtul üle Kultuurkapitali maakondliku ekspertgrupi juhatuse esimees Janne Karu, Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Enn Kurg. Kultuurkapital, maavalitsus ja omavalitsusliit on ka preemiasumma kokkupanijad.

“Rutt Rimmel on pühendunud töötaja, kes on osanud tugevdada raamatkogu töötajates ühtekuuluvustunnet ja äratada paljudes huvi raamatute lugemise vastu,” ütles Vikor Svjatõšev.

Rutt Rimmel on olnud Põltsamaal raamatukogutöötajaks kolmkümmend aastat.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews