1. Avaleht
  2. Galerii
  3. Saaremaa Rannapidu külastas üle 6000 inimese
Saaremaa Rannapidu külastas üle 6000 inimese

Saaremaa Rannapidu külastas üle 6000 inimese

Foto: Martin Lätt
Foto: Martin Lätt

18.-19. juulini toimus juba neljandat aastat Mändjala rannas Saaremaa Rannapidu, mis tõi Mändjalale kokku hinnanguliselt ligi 6000 inimest.

Reedel ja laupäeval Saaremaal Mändjala rannas ja kämpingus toimunud suvine rannapidu möödus külastajatele meeleolukalt ja suuremate intsidentideta.

Saaremaa Rannapeo turvajuht tõi välja, et üheks suuremaks murelapseks oli parkimine, kuna liikluskorralduse planeerimisel ei osatud arvestada niivõrd suure hulga saabuvate autodega ning seetõttu tekkis parkimist reguleerivate märkide mõjupiirkonnast väljaspool mitmeid kaootilisi olukordi.

Suurte jõududega oli kohapeal korda tagamas ka politsei ning toimus Saaremaa üks viimase aja suurimaid politseioperatsioone, millesse olid kaasatud ka narkokoerad. Mõlemal peopäeval viidi läbi ka suuremahulised „kõik puhuvad“ aktsioonid Mändjalale viival Sõrve maanteel.

Kuressaare politseijaoskonna juhtivkonstaabel Meelis Juhandi sõnul möödus Saaremaa Rannapidu 2014 politsei jaoks üllatavalt rahulikult. Kokku registreeriti 16 juhtumit, mis olid seotud nii parkimiste kui ka alkoholitarvitamisega liiale läinud piduliste ohjamisega, kuid tema sõnul ei erinenud juhtumite arv oluliselt ka täiesti tavapärastest suvisest nädalavahetustest. „Me soovime kiita kõiki pidulisi, kes suutsid käituda mõistlikult ning arvestasid nii enda kui ka teistega“, lisas Juhandi.

Ürituse peakorraldaja Siim Pohlak ütles, et Saaremaa Rannapidu 2014 läks üldjoontes korda. Positiivse poole pealt tõi ta välja publiku vahetu ja sooja vastuvõtu esinenud artistidele ning inimeste üldise sõbraliku meeolu. Kitsaskohtadena mainis ka tema ära parkimisega seotud probleeme ning mõningaid alkoholi liigtarvitamisega seotud intsidente. „Tänavune rannapidu näitas meile ka Mändjala ranna ja kämpingu külastajate arvu maksimumi – 6000 inimest on juba ilmselgelt liiga palju, mistõttu tuleb edaspidi seada külastajate arvule piir,“ sõnas Pohlak. „Neli või viis tuhat inimest tundub olevat taolise ürituse puhul Mändjalas absoluutne maksimum ning sellega tuleb meil edaspidi ka arvestada, kuna soovime, et tore pidu ei muutuks kohalikule kogukonnale väljakannatamatuks.“, lisas ta.

Saaremaa Rannapeol tõid kahe festivalipäeva jooksul rahvamassid lava ette ligi 30 artisti ja DJ’d nii Eestist kui välismaalt. Peaesinejateks oli esimesel päeval Inglismaa drum’n’bass artist Sigma ja tõusev täht, house muusikat viljelev DJ Faul Prantsusmaalt.

Teiste hulgas astusid lavale veel Saksamaa dj Marc van Linden, ansamblid Terminaator, Traffic ja Põhja-Tallinn, räpparid Suur Papa ja Metsakutsu ning lauljad Grete Paia, Renate ja Jaan Lehepuu jpt. Kokku astus kahel festivalipäeval lavale ligi 30 artisti ja dj-d.

Lisaks kontsertidele toimusid rannapeol ka meeleolukad rannajalgpalli, – võrkpalli võistlused ning laupäeva päeval turgutati pidulisi „zumba“ tantsu treeninguga. Peale kontsertprogrammi lõppu said väsimatud külalised mõlema festivalipäeva lõpus veeta aega öökinos.

Pidutsejate tervist ja turvalisust aitasid lisaks turvameeskonnale hoida meditsiinitöötajad ja vetelpääste, kes mõlemal päeval festivalialal ööpäevaringses valves olid.

Saaremaa Rannapidu tegi koostööd Maanteeametiga, kus kampaania „Ära lase purjus sõpra rooli“ raames jagati kohapeal infomaterjale. Lisaks osaleti ka Päästeameti veeohutuskampaanias, mille materjalid olid kohapeal väljas ning millega tuletati terve Rannapeo aja pidulistele meelde, et purjus peaga ei tohiks ujuma minna ei ise ega lasta seda teha ka oma sõbral.

GALERII!
Fotod: Martin Lätt

1. päev

2. päev

Head Uudised GoodNews