1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. SAATES SUVEMIKS! Kas jaanipäevaks peab olema liha või saab ka taimtoiduga hakkama?
SAATES SUVEMIKS!  Kas jaanipäevaks peab olema liha või saab ka taimtoiduga hakkama?

SAATES SUVEMIKS! Kas jaanipäevaks peab olema liha või saab ka taimtoiduga hakkama?

IMG_0237Juba teist aastat teevad mitu vabatahtlikku ühendust üleskutse veeta jaanipäev lihavabalt. Tallinna TV saates Suvemiks käib reporter Üllar Luup Dominic Restoranis ja Kohvikus Inspiratsioon, kus talle tutuvustatakse puhtalt taimsest toorainest roogi.

Dominic Restorani peakokk Allar Oeselg räägib, et praegusel ajal on juba palju värsket rohelist, nagu kurgid ja kartulid, valmis hakkavad saama kukeseened, see annab võimalusi midagi lihavabalt kokku teha ning tema teeb sellel alusel risottot. Rooga mekkinud ajakirjanik leiab selle olevat väga mitmekesise maitsega, kusjuures maitsed järgnevad üksteisele.

IMG_0258

IMG_0244

Kohvik Inspiratsioon aga on veganite söögikoht ja vastutav kokk Jana Levitina näeb taimtoitluses nii tervislikku toitumist igasuguste loomsete aineteta kui ka loodust säästvat eluviisi, pealegi teeb liha kõhu raskeks ja seda pole küll jaanipäeval tema arvates vaja. Üllar Luup proovib tema jaanipäeva eripakkumist, hindab selle väga heaks, taldrikutäis on tema hinnangul väärt iga restorani liharooga, kuid mees ise lubab siiski sel päeval mahlaka lihatüki nahka pista.

VAATA VIDEOT!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews