1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sadala külateatrite päevadel tehakse kummardus ajakirjandusklassik ja näitekirjanik Olev Antonile
Sadala külateatrite päevadel tehakse kummardus ajakirjandusklassik ja näitekirjanik Olev Antonile

Sadala külateatrite päevadel tehakse kummardus ajakirjandusklassik ja näitekirjanik Olev Antonile

Sadala külateatrer montaaz
Fotomomtaaž Sadala Külade Teatri erinevatest etendustest Foto: Johannes Haav

27.-28. augustil Torma vallas toimuvatel IV Sadala külateatrite päevadel „Teater ruulib“ õpitakse selgeks ja esitatakse Olev Antoni (1935-1998) näidendi „Laudalüürika“ ainetel lavastatud etendus. Sadala Külade Teatri juhendaja.

Sadala Külade Seltsi juhatuse esimehe ja teatripäevade projektijuhi Pille Tuti sõnul toimuvad kahel päeval  näitlemiseks tarvilike oskuste omandamise õpitoad.

„Erinevate truppide koostöös õpitakse selgeks ja esitatakse publikule Jõgeva vallast Vaimastvere kandist võrsunud ajakirjaniku ja näitekirjaniku Olev Antoni „Laudalüürika“, kus ainestikuks kolhoosiaeg oma veidruste ja lustakate hetkedega. Samas ajastus toimub ka Sadala Külade Teatri mängitava Olev Antoni „Kopkakoide“ tegevus. Lavastajaks on samuti Valdi Reinas. Sadala kandi harrastusnäitlejad etendavad ka Reinase kirjutatud ja lavastatud tänapäevase näidendi „Haldusreform““.

Järvamaalt tuleb teatripäevadele Kaalepi lastetrupp. Kahe etendusega on laval Raplamaa Valtu näitetrupp Anderaasuke. Lustaka koguperetüki „Hiiglane ja printsess“ toob külateatrite päevadele Kiikla rahvamaja laulu- ja näitering Mäetaguselt. Etendusi mängitakse Sadala teatriõues ja Sadala Külade Seltsi rahvamajas.

Pühapäeval on kõigil huvilistel võimalus kohtuda tuntud teatripersooniga, kelleks on Rakvere teatri näitleja ja lavastaja Eduard Salmistu. Avatud on ka Luule teatrikohvik, kus perenaiseks ettevõtja Luule Väin.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews