1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Saksamaa hakkab Eestit esindama viisaküsimustes ka Türkmenistanis
Saksamaa hakkab Eestit esindama viisaküsimustes ka Türkmenistanis

Saksamaa hakkab Eestit esindama viisaküsimustes ka Türkmenistanis

Türkmenistani lipp
Türkmenistani lipp

Valitsus kiitis neljapäeval heaks Eesti ja Saksa vahelise viisaküsimustes esindamise kokkuleppe muutmise, mille järgi hakkab Saksamaa esindama Eestit viisaküsimustes ka Türkmenistanis.

Lisaks võivad muutmise kokkuleppe kohaselt Eesti välisministeerium ja Saksamaa Liitvabariigi välisministeerium edaspidi ametkondlike välislepingutega muuta nende välisesinduste loetelu, mille suhtes kokkulepet kohaldatakse.

Kehtiva kokkuleppe kohaselt esindab Saksamaa Eestit Angolas Luandas, Bangladeshis Dhakas, Boliivias La Pazis, Botswanas Gaborones, Côte d’Ivoire’is Abidjanis, Dominikaani Vabariigis Santo Domingos, Ghanas Accras, Jamaical Kingstonis, Kamerunis Yaoundéis, Sri Lankal Colombos, Sudaanis Hartumis, Trinidadil ja Tobagol Port of Spainis ning Ugandas Kampalas.

Isikud, kes vajavad Schengeni ruumi sisenemiseks viisat, peavad esitama taotluse peamise sihtkohariigi diplomaatilisele esindusele või konsulaarasutusele. Kui reisi peamine sihtkoht on Eesti, kuid viisataotleja elukohariigis Eesti esindust ei ole, peab ta sõitma kolmandasse riiki. Selleks on paljudel juhtudel omakorda vaja viisat ja see on viisataotlejale ka kulukas.

Eesti on sõlminud viisaesinduslepingud 19 Schengeni liikmesriigiga, milleks on Austria, Belgia, Hispaania, Itaalia, Leedu, Läti, Madalmaade, Norra, Poola, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Slovakkia, Sloveenia, Soome, Šveitsi, Taani, Tšehhi ja Ungari, viisade väljastamiseks kokku 98 riigis ja haldusterritooriumil.

Head Uudised GoodNews