1. Avaleht
  2. Toode
  3. Samsungi mobiilirakendus Look at Me arendab autistide suhtlemisoskust
Samsungi mobiilirakendus Look at Me arendab autistide suhtlemisoskust

Samsungi mobiilirakendus Look at Me arendab autistide suhtlemisoskust

Samsung Look at meSamsung Electronics tutvustas uut mobiilirakendust Look at Me, mille eesmärk on arendada autismi põdevate laste suhtlemisoskust. Kliinilistest uuringutest selgus, et nimetatud rakendust kasutanud lastel paranes oskus hoida silmsidet.

Silmside loomine ja hoidmine on oskus, mis võib mõjutada inimestevahelist suhtlust. Paljude autismi põdevate laste jaoks on see aga probleem. Uuringud on näidanud, et autistid suhestuvad hästi nutiseadmetega – just seetõttu otsustas Samsung koostöös Seouli Riikliku Ülikooli ja Yonsei Ülikooli doktorite ning professoritega arendada välja mobiilirakendus Look at Me.

Mobiilirakendus Look at Me õpetab tõlgendama teiste inimeste tundeid, jätma meelde nägusid ja tegema endast erinevaid emotsioone väljendavaid pilte. Seitse lõbusat ja interaktiivset ülesannet hoiavad lapsi tegevuses, kusjuures lisamotivatsiooni pakub punktisüsteem vahvate auhindade ja heli- ning hääleefektidega. Iga ülesande lahendamine võtab aega umbes 15–20 minutit.

„Teadmine, et autismi põdevad lapsed suhestuvad hästi tehnoloogiaga, pani meid mõtlema, kuidas panustada nende suhtlemisoskuse arendamisse. Look at Me on lihtne, lõbus ja mänguline mobiilimäng, mida saavad vanemad koos lastega mängida, harjutades neid looma silmsidet ja mõistma teiste inimeste tundeid,“ rääkis Samsungi esindaja Chung Lyong Lee.

Mobiilirakenduse Look at Me arendamise käigus viidi läbi kaheksanädalane kliiniline uuring, kus osales 20 autismi põdevat last, kellest enamikul silmside hoidmise oskus selle ajaga paranes. Rakendus on Google Play poes tasuta saadaval ning töötab kõikides Samsungi nutiseadmetes.

Rohkem informatsiooni rakenduse kohta SIIN.

Head Uudised GoodNews