1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. SCRIPTA MANENT – köitekunstnike näitus
SCRIPTA MANENT – köitekunstnike näitus

SCRIPTA MANENT – köitekunstnike näitus

proov12. veebruaril kell 17.30 avatakse Eesti Disaini- ja Tarbekunstimuuseumis  eesti ja välismaa köitekunstnike järjekordne näitus “Scripta manent”, kell 10 toimub  Eesti. Rahvusraamatukogu suures saalis sellele pühendatud rahvusvaheline konverents, kus arutatakse köitekunsti ja raamatu oleviku ja tuleviku teemadel.

Rahvusvaheline köitekunstinäitus Scripta manent  toimub Tallinnas juba viiendat korda, selle korraldajaks on Eesti Köitekunstnike Ühendus.

Seekord on  115 kunstnikku 19 riigist  köitnud luulekogumikku “Nimed, sõnad, nõiamärgid”, mille autoriteks on kaheksa  noort eesti luuletajat. Kogumiku on koostanud Jürgen Rooste koostöös Eesti Kirjanduse Teabekeskusega.

Näituse avamisele eelneb samal päeval, 12. veebruaril algusega kell 10 Eesti Rahvusraamatukogu suures saalis rahvusvaheline konverents köitekunsti ja raamatu oleviku ja tuleviku teemadel, kuhu on vaba pääs kõigil huvilistel.

Oma mõtteid  esitavad  luuletaja ja disainer Asko Künnap, semiootik ja mõtleja Valdur Mikita, kirjandusteadlane Maire Liivamets, köitekunstnikud Sirje Kriisa Eestist, Jacky Vignon

Prantsusmaalt, Jeff Clements Suurbritanniast jt.

Oodatud on kõik raamatu- ja köitehuvilised, kunsti- ja kirjandusesõbrad.

„Scripta manent“i põnevaid originaalköiteid on võimalik vaadata Eesti Disaini- ja Tarbekunstimuuseumis 13. maini.

 

Head Uudised GoodNews