1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Selgusid EK:Labori produtsentide konkursi tänavused finalistid
Selgusid EK:Labori produtsentide konkursi tänavused finalistid

Selgusid EK:Labori produtsentide konkursi tänavused finalistid

Edmar Tuul, üks EK:Labori konkursant
Edmar Tuul, üks EK:Labori konkursant

LAB Orchestra, produtsent Edmar Tuul ja rühmitus Audiokinetica valiti Eesti Kontserdi noorte produtsentide programmi EK:Labor esimesse, 2015. aasta vooru. Konkursi peaauhinnaks on koostööd 2017.-18. aastal New Yorgi ja Brüsseli festivalidega.

Konkursile laekus seitse projekti. Žürii koosseisu kuulusid Priit Raud (Kanuti Gildi SAAL), Annely Köster (Sally Stuudio ja Eksperimenta!), Timo Steiner (ETV muusikasaade MI, festivali Eesti Muusika Päevad kunstiline juht) ja Madis Kolk (Eesti Kontserdi peaprodutsent). Hinnati uudset lähenemist, ideede rahvusvahelist potentsiaali ja produktsioonigruppide võimekust ideid vääriliselt ellu viia, sest konkursi lõppfaasis tuleb noortel korraldada oma projekt suure välisfestivali programmi osana võrdselt kogenud professionaalidega.

LAB Orchestra, noorteorkestri Reaalmažoor ning kontserdisarja Ludus tonalis ühe eestvedajana juba end tõestanud Edmar Tuul, ning eksperimentaalsete projektidega tuntust kogunud Audiokinetica peavad valmistama ette projektid, mis jõuavad publikuni tänavu oktoobris Eesti Kontserdi hooaja raames. Projektid sünnivad koostöös erinevate konsultantidega, sh EK:Labori mentoriga Rootsist Ragnar Berthlingiga, kes on rahvusvaheliselt tunnustatud muusika- ja filmiprodutsent, nüüdismuusika klubide SEKT ja festivali Sound of Stockholm algatajaid, samuti mitme muusikaekspordi organisatsiooni eesotsas.

EK:Labor on Eesti Kontserdi nelja-aastane publiku- ja haridusprogramm, milles osalevad noored muusikasündmuste korraldajad. Selle eesmärk on Eesti noorte kultuurikorraldajate arendamine ja neile uute rahvusvaheliste tegutsemisvõimaluste loomine, samuti uue publiku kaasamine.

Head Uudised GoodNews