1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Selgusid konkursi “Noor helilooja 2015” finalistid
Selgusid konkursi “Noor helilooja 2015” finalistid

Selgusid konkursi “Noor helilooja 2015” finalistid

Foto: Loomelabor
Foto: Loomelabor

Konkursile “Noor helilooja 2015” laekunud helitöödest pääses finaali üheksa. Võitja selgub Eesti Muusika Päevade noortefestivali mini-EMP raames toimuval finaalkontserdil 15. aprillil kell 18 Tallinnas Heliloojate maja saalis.

“Konkursist osavõtt oli meeldivalt arvukas ning esindatud olid väga erinevad Eestimaa paigad Tarvastust ja Pärnust Tallinna ja Tartuni. See näitab, et muusikaline loovus on Eestis levinud laialdaselt ning paljud noored on huvi nimel end muusika kaudu väljendada üksjagu tööd teinud. Konkursi üldine tase oli hea, eriti torkas silma nootide vormistamise üllatavalt kõrge tase. Muusikalises plaanis olid tööd väga eri-ilmelised, koosseise oli kokku pandud erineval moel. Parimate tööde osas oli žürii üsna üksmeelne ning edasipääsejate valimine seetõttu eriti raskeks ei osutunud,” rääkis žürii esimees, Eesti Heliloojate liidu juht Märt-Matis Lill.

Finaali pääsesid:

Pealkiri Autor Päritolu/kool Koosseis
1 Uut taevast ja maad igatsedes Karl Tipp G. Otsa nim Tallinna Muusikakool hääl, altflööt, akordion
2 Kuma Kristel Kolkanen G. Otsa nim Tallinna Muusikakool saksofon, akordion
3 Parem kallas Marta-Liisa Talvet H.Elleri nim Tartu Muusikakool akordion, viiul
4 Kiik kuulab Gerta Raidma H.Elleri nim Tartu Muusikakool sopran, viiul, kontrabass parmupill
5 Rahvalik Mihkel Roomet Tallinna Reaalkool 2 akordionit
6 Keelpillikvartett Karoliina Itter Tallinna Muusikakeskkool keelpillikvartett
7 Sügis Reesi Koidu Tarvastu/Viljandi Muusikakool 3 viiulit, tšello
8 Hüüd Maris Pihlap Vanalinna Hariduskolleegium viiul, tšello
9 Väike trio viiulile ja 2-le tšellole Astra Irene Susi Tallinna Muusikakeskkool viiul, 2 tšellot

Žüriisse kuulusid heliloojad Märt-Matis Lill, Mariliis Valkonen ja Ardo-Ran Varres.

Konkursile “Noor helilooja 2015” oodati töid 12-21-aastastelt noortelt. Teosed pikkusega 2-5 minuti pidid olema kirjutatud 2-4 instrumendile või vokaalile ja kuni kolmele instrumendile, sh klaver ei olnud lubatud, kasutada võis elektroonikat. Esamkordselt toimuv konkurss on pühendatud Arvo Pärdile ja Veljo Tormisele. Konkursi finaal toimub 15. aprillil kell 18 Heliloojate maja saalis.

Konkursi auhinnafond jaguneb järgmiselt: I koht 150€, II koht 100€, III koht 50€.  Eriauhinna panevad välja Arvo Pärdi Keskus ning festival Eesti Muusika Päevad.

Konkurss “Noor helilooja 2015” on Loomelabori algatus, mis annab noortele võimaluse tutvustada oma loomingut laiemale publikule ja saada professionaalide tagasisidet. Konkurss toimub koostöös Eesti Heliloojate Liiduga.

Konkursi partnerid ja toetajad on Arvo Pärdi Keskus, festival Eesti Muusika Päevad ja noortefestival mini-EMP, EV Kultuuriministeerium.

Head Uudised GoodNews