1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SELLEL PÜHAPÄEVAL! Paides tantsitakse läbi kogu XII noorte tantsupeo “Mina jään” repertuaar
SELLEL PÜHAPÄEVAL! Paides tantsitakse läbi kogu XII noorte tantsupeo “Mina jään” repertuaar

SELLEL PÜHAPÄEVAL! Paides tantsitakse läbi kogu XII noorte tantsupeo “Mina jään” repertuaar

registreerumine-avatud-720x338Ligi 300 tantsuõpetajat näeb sel pühapäeval Paide Kultuurikeskuses toimuval tantsupeo „Mina jään“ esitlusseminaril tervikpilti kogu järgmisel suvel toimuva tantsupeo repertuaarist.

Tegemist on tantsupeo õppeprotsessi väga olulise osaga, mis annab tervikpildi etendusest nii juhendajatele kui ka toimkonnale.

„Paides on tantsujuhtidel ja korraldajatel erakordne võimalus näha XII noorte tantupeo tervikkava. Järgmisel korral tantsitakse kogu repertuaar kava järjestuses ette alles järgmisel suvel tantsupeo peaproovis“, selgitas tantsutoimetaja Kadri Tiis. „Kogu repertuaari tervikpildi nägemine aitab kindlasti ka paremini aru saada iga tantsu rollist peo aluseks olevas Koidu ja Hämariku loos“, lisas Tiis

Kuidas tantsupeo kava Kalevi staadionil täpselt välja hakkab nägema, selgub samuti pärast pühapäevast etendust. “Kavas endas loodetavasti muudatusi ei tule, vaid järgmisena hakkame tantsupidu ja jooniseid lavastama juba staadionile”, avaldas tantsupeo pealavastaja Margus Toomla lootust. “Loodan, et pühapäeval tekib ka uusi mõtteid, kuidas peategelaste, Koidu ja Hämariku ning Vanaisa stseene edasi lavastada. Kuna 2017. aasta pidu tuleb taas elava muusikaga, siis ilmselt tekib nädalavahetusel parem pilt, mida tuleb ka näiteks lugude üleminekutel arvestada”, rääkis Toomla.

Pühapäeval on Paides toimuvale tantsuseminarile kaasatud pea 200 tantsulast seitsmest eri rühmaliigist ning kaasa teevad ka võimlemisrühmad. Kokku on XII noortepeol kavas 23 tantsu. Päris uusi tantse on üheksa ja need tulevad samuti pühapäeval Paides esmaettekandele.

XII noorte tantsupidu toimub 30. juunil ja 1. juulil 2017. aastal. Kokku antakse Kalevi staadionil kolm tantsupeo etendust.

Info pühapäeva kohta:

XII noorte tantsupeo “Mina jään” esitlus-seminaripäev algab Paide Kultuurikeskuses pühapäeval, 15. mail kell 11.00 – avatud on Näljamihkli valmistamise töötuba 5.-6. kl segarühmade juhendajatele (näitlikult valmib üks Näljamihkel algusest lõpuni koos töövõtete ja nippidega) ning rahvarõiva nõuandekoda.

Kelll 13.00 toimub Anu Randmaa loeng “Rahvarõiva traditsioon ja kandmine tänapäeval” praktiliste näidetega.

Tantsupeo tantsude esitlus toimub kell 15.00-16.30

Sellele järgnevad arutelud ning erinevate töörühamade esitlused ning päeva kokkuvõte kell 18.45.

Täpsem info XII noorte tantsupeo esitlus-seminaripäeva kohta SIIN

Head Uudised GoodNews