1. Avaleht
  2. Äri
  3. SILBERAUTO TÄHISTAB! 20 aasta eest tuli turule Mercedes-Benz Sprinter
SILBERAUTO TÄHISTAB! 20 aasta eest tuli turule Mercedes-Benz Sprinter

SILBERAUTO TÄHISTAB! 20 aasta eest tuli turule Mercedes-Benz Sprinter

Sprinter 1995
Sprinter 1995

20. mail tähistab Silberauto 20 aasta möödumist Mercedes-Benz Sprinteri turuletulekust kaubikumessi ja tarbesõidukite proovisõidupäevaga Mercedes-Benz Roadshow.

1995. aastal sõitis Düsseldorfis asuvast Mercedes-Benzi kaubikutehasest välja esimene Sprinter. See tähendas uue ajastu algust kogu kaubikuloos: õigupoolest võis juba Mercedes-Benz Sprinteri esimest põlvkonda pidada üpris sensatsiooniliseks. See oli esimene kaubik, millel standardvarustuses ketaspidurid ning blokeerumisvastane pidurisüsteem ABS. Samuti oli tegu kõige sõiduautolikuma sõidukiga selle klassi tarbesõidukite seas – kuigi juba toona müüdi kaubikut enim alla 3,5 tonnise täismassiga, valitsesid nende juures enamasti üpris veoautolikud omadused.

Sprinteri turuletulek oli aga oluline teetähis ka seetõttu, et tegu oli esimese Mercedes-Benzi tarbesõidukiga, mida numbri- ja tähekombinatsiooni asemel tähistati nimega. Sõiduk oli loodud asendama Mercedes-Benz T1, mis Sprinteri turuletulekuks juba moraalselt vananeda oli jõudnud. Ühtlasi oli Sprinteri turuletulek 20 aasta eest esimeseks sammuks kogu Mercedes-Benzi tarbesõidukite mudelivaliku uuendamisel. Järgmise kolme aasta jooksul lisandusid kaubikud Vito ja Vario ning veokid Actros ja Atego. Vaid 36 kuud pärast Sprinteri turuletulekut oli jõutud selleni, et Mercedes-Benz oli uue sõidukiga turule tulnud kõigis tarbesõidukiklassides.

Sprinter 2015
Sprinter 2015

Loomulikult saabus Sprinterile kiiresti ka ametlik tunnustus – tiitli „Aasta kaubik 1995“ näol. Hiljem on erinevaid tiitleid lisandunud pea igal aastal. Mercedes-Benzi innovatiivset lähenemist näitavad kasvõi see, et juba esimesest põlvkonnast alates kuulub Sprinteri valikvarustuse hulka automaatkäigukast ning pidevalt on tavapäraste diisel- ja bensiinimootorite kõrval tegeletud alternatiivsete jõuallikate, gaasi- ja elektrimootorite arendamisega. Tänane Mercedes-Benz Sprinter on säästlikum, turvalisem, vastupidavam ja sõiduautolikum kui ükski eelkäija.

Tabasalus toimuval tarbesõidukimessil on huvilistel võimalik tutvuda ajaloolise ning tänapäevase Mercedes-Benz Sprinteriga, leida vastused tarbesõidukiküsimustele ning kogeda Mercedes-Benzi sõidukeid roolis olles. Sõiduharjutusi viib läbi ning juhtidele annab ohutu sõidu näpunäiteid Daimler AG sertifitseeritud sõidukoolitaja Aivar Kuivkaev. Võimalik on tutvuda laia valiku tarbesõidukite ning mahtuniversaalidega: Mercedes-Benz Sprinter, Vito (reisijateveoks mõeldud Tourer, kauba- ja reisijateveoks ette nähtud Mixto, kaubik), Citan (Kombi, 7-istmeline mahtuniversaal, kaubik) ja V-klass (luksuslik mahtuniversaal).

Kohal on Mercedes-Benzi koostööpartnerid, kes tutvustavad tarbesõidukite kasutusvaldkondi ning ühtlasi enda tegevust: turvafirma G4S Eesti, esindusauto-teenuseid osutav Tulika Premium, voolikuid ja ühenduskomponente pakkuv Hydroscand Eesti, metallitööstusettevõte Metec, ülegabariidiliste vedudega tegelev OÜ Kaarlaid, rahvusvahelisi transpordi ja kullerteenuseid osutav Fedex, Eesti Politsei ning Põhja-Eesti Regionaalhaigla.

Külastajad on Tabasalu kardirajale oodatud kahes grupis – ennelõunaste presentatsioonide algus kell 11:30 ja pärastlõunaste presentatsioonide algus 14:30. Registreerumiseks palume saata e-kirja aadressil rsvp@silberauto.ee ja märkida selles kindlasti ka eelistatava grupi.

Lisainfot leiad SIIT!

Head Uudised GoodNews