1. Avaleht
  2. Kunst
  3. SKULPTUURINÄITUS “DISKREETNE ELEVANT”! Riigikogus on Kirke Kangro skulptuurinäitus
SKULPTUURINÄITUS “DISKREETNE ELEVANT”! Riigikogus on Kirke Kangro skulptuurinäitus

SKULPTUURINÄITUS “DISKREETNE ELEVANT”! Riigikogus on Kirke Kangro skulptuurinäitus

Foto: Erik Peinar
Foto: Erik Peinar

Riigikogu kunstisaalis avatakse täna kell 12.30 Kirke Kangro skulptuurinäitus „Diskreetne elevant“.

Riigikogu esimehe Eiki Nestori sõnul pakub näitus Toompea lossi kunstisaali väljapanekute hulgas emotsionaalset vaheldust, milles on nii vaatamisrõõmu kui ka mõtlemisainet. Väljapanekutes on tunda nii diskreetsust kui ka probleemi näitamist seda nii isiklikul kui ka ühiskondlikul tasandil.  Näituse nimigi on koos selle sisuga vaatama kutsuv.

„Oleme uhked, et  Riigikogu mitmeaastane ja mitmekülgne koostöö Kunstnike Liiduga jätkub. Tulge vaatama, tegemist on väga hea näitusega,“ ütles Nestor.

Foto: Erik Peinar
Foto: Erik Peinar

Kriitikud on hinnanud Kangro kunstnikukäekirjas talle iseloomulikku musta ja sünget vormikeelt. Sellest väljenduskeelest immitsevat süngust pehmendab vaataja jaoks enamasti siiski pehmete materjalide eelistamisest tulenev tugev kujutatav absurdidoos. Autor küsib oma väljapanekute kaudu olemuslikult kõige lihtsamaid küsimusi, mida kõik inimesed vahetevahel küsivad, ent millele selget vastust andma siiski ei kiputa.

Foto: Erik Peinar
Foto: Erik Peinar

Kirke Kangro on alates 1994. aastast osalenud näitustel Eestis, Soomes, Saksamaal, Lätis, Hollandis ning sümpoosionidel Eestis, Türgis, Soomes, Rootsis, Hollandis, Prantsusmaal, Itaalias, Hispaanias, Venemaal, Belgias, Saksamaal, Inglismaal, Jaapanis ja Hiinas. Hetkel töötab Eesti Kunstiakadeemia installatsiooni ja skulptuuri õppetooli professorina. Ta on pälvinud tähelepanu oma installatsioonide ja skulptuuridega, aga ka aktiivse kuraatoritegevusega.

Näitus jääb tööpäevadel avatuks kuni 22. aprillini. Toompea lossi sissepääsuks on vaja esitada isikut tõendav dokument.

Head Uudised GoodNews