1. Avaleht
  2. Toode
  3. Skype endised arendajad tõid turule Deekiti
Skype endised arendajad tõid turule Deekiti

Skype endised arendajad tõid turule Deekiti

woman-using-deekit-ipad
Foto allikas: Deekit

Grupp endiseid Skype arendajaid ja juhte on välja tulnud uue tootega nimega Deekit. Deekit on sisult virtuaalne tahvel, mis võimaldab meeskonnal efektiivselt vahetada uusi ideid, lahendada keerulisi probleeme ning jagada teadmisi reaalajas, füüsiliselt koos istumata.

Deekiti loojad usuvad, et kõige paremad mõtted sünnivad koos töötades ning sageli on parim viis seda teha just tahvlile või paberile märkmeid-skeeme jooksvalt kirja pannes. „Meie eesmärk on võimaldada inimestel vahetada mõtteid ning lahendada probleeme olenemata nende asukohast. Et inimesed Eestist, Ameerikast, või Aafrikast võiksid töötada koos niisama lihtsalt, kui nad viibiks ühes ruumis. Deekit on virtuaalne ruum, kuhu kõik tiimi liikmed saavad korraga teha märkmeid ning jooniseid. Sünkroniseerimine toimub reaalajas, seega ei ole vahet, kas kasutajad asuvad ühe hoone eri korrustel või maakera eri otsades“ kommenteeris Deekit´i juht Kaili Kleemeier ning lisas, et erinevalt paberist või füüsilisest tahvlist ei ole Deekit viruaalse tahvli mõõtmed piiratud, ideid saab üles märkida lõpmatuseni.

Deekit virtuaalne tahvel võiks laiemat kasutust leida ka koolides, võimaldades interaktiivseid loenguid nii klassiruumis, kui ka virtuaalsetes tundides.
Deekit süsteemi kasutamine on tasuta ning see toimib nii internetibrauseris kui tahvelarvutis kõigi operatsioonisüsteemidega.

Virtuaalse tahvli arendusega on praeguseks tegeletud umbes kaks aastat. Alguse sai see neljast Skype juures töötanust, kes otsustasid 2012 lõpus sealt lahkuda ja pühenduda täielikult uue süsteemi arendamisele.  2014 aastal liitus Deekit Tallinna Teaduspark Tehnopoli Statup Inkubaatoriga, et saada ettevõtte tootearendusele ja tegevusele vajalikku mentortuge kasvamiseks ja turule tulekuks.

Deekitit tutvustatakse laiemale üldsusele homme, 14. mail 2015, kui toimub Latitude59 Startup Konverents. Praegu on Deekit saadaval beetaversioonis leheküljelt www.deekit.com.

Head Uudised GoodNews