1. Avaleht
  2. Äri
  3. Statoili jaamades on müügil diislikütus külmakindlusega -21
Statoili jaamades on müügil diislikütus külmakindlusega -21

Statoili jaamades on müügil diislikütus külmakindlusega -21

statoil-logoKõikides Statoili 52 teenindus- ja automaatjaamas üle Eesti on alates eelmisest nädalast müügil diislikütus külmataluvusega vähemasti 21 miinuskraadi.

“Statoili jaamades täna müüdava diislikütuse külmataluvus ulatub juba 21 miinuskraadini, mistõttu võivad meie kliendid end muretuna tunda isegi Põhja-Soomes,” lausus Statoil Fuel & Retail Eesti ASi mootorikütuste tootejuht Indrek Sassi.

“Uuringud on näidanud, et keskmise kliendi kütusetarbimine on umbes kaks paagitäit mootorikütust kuus, seega tankides tuleks mõelda mitte ainult tänasele õhutemperatuurile, vaid ka ilmastikuoludele kahe nädala pärast,” tähendas Sassi.

“Kütuse kvaliteediga seonduvate ebameeldivuste vältimiseks peab tankima usaldusväärsetest tanklatest ning enne tankimist võiks müüjalt küsida ka diisli külmakindluse vastavussertifikaati, kus on kirjas nii kütuse hägustumispunkt kui ka külmfiltri ummistuspunkt,” märkis Sassi.

Statoili talvine diislikütus miles sisaldab spetsiaalseid lisaaineid, mis võimaldavad saavutada 2,6 protsendi suurust kütusesäästu. Lisaks müüb Statoil ka premium klassi diislikütust milesPlus, mis lisaks kütusesäästule tagab parema külmkäivituse, puhastab mootorit ning vähendab diiselmootorile omast müra.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS on 52 teenindusjaama ja 27% turuosaga Eesti mootorikütuste jaeturu liider. Ettevõttes töötab üle 550 inimese, neist ligi 500 teenindajat.

Head Uudised GoodNews