1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. STEP IN! Homme algab Viljandis rahvusvaheline Erasmus+ noorsootöötajate õpirände projekt STEP IN!
STEP IN! Homme algab Viljandis rahvusvaheline Erasmus+ noorsootöötajate õpirände projekt STEP IN!

STEP IN! Homme algab Viljandis rahvusvaheline Erasmus+ noorsootöötajate õpirände projekt STEP IN!

Epp Adler
Epp Adler

Viljandisse on tulemas 36 noorsootöötajat kuuest erinevast riigist – Eesti, Läti, Bulgaaria, Rumeenia, Kreeka ja Türgi, selleks, et üheskoos õppida märkama noorte vaimse tervise probleeme ja nendega ka parimal võimalikul viisil tegelema.

Portaali peaasi.ee andmetel on vaimse tervise probleeme pea pooltel koolilastel, kolmandikul on esinenud viimase aasta jooksul depressiivseid episoode. Kes noore muresid märkab? Kuidas peab tegutsema? Millised on head lahendused ja kuidas paremini edasi minna?

Need on küsimused, millega noortega tegelevad inimesed igapäevaselt kokku puutuvad. Rahvusvaheline noorsootöötajate õpirände projekt STEP IN! annab võimalusi õppida ka erinevates riikides kasutatavaid meetodeid kasutama omavahel kogemusi jagades.

Projekt kestab 9.-14.aprillini ja juhendajaks on enesemeisterlikkuse coach ja koolitaja, pikaajalise noorsootöö kogemusega Epp Adler , kes ütleb, et „Enese leidmine ongi raske. Iga noortega tegeleva täiskasvanu roll on tagada noortele eduelamus, selleks aga on kõigepealt vaja kasvatada enesekindlust ja eneseusku noortega töötajates“.

Projekt viiakse ellu Viljandi Maavalitsuse, Sakala keskuse ja Viljandimaa Arenduskeskuse noorsootöö valdkonnas tegutsevate spetsialistide koostööna.

Projekti toetab Euroopa Liidu Erasmus+ programm SA Archimedes ja Noorteagentuuri vahendusel.

Head Uudised GoodNews