1. Avaleht
  2. Äri
  3. Sulling: väikeettevõtteid aitab eksporditurgudele minekul tihedam koostöö
Sulling: väikeettevõtteid aitab eksporditurgudele minekul tihedam koostöö

Sulling: väikeettevõtteid aitab eksporditurgudele minekul tihedam koostöö

Sulling väikeettevõtteid aitab eksporditurgudele minekul tihedam koostöö
Foto: Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling kohtus Võru, Valga ja Põlva äriklubide kutsel Otepääl Lõuna-Eesti ettevõtjatega. Kohtumisel arutati, kuidas tugevdada ettevõtlust väljaspool suuri keskusi.

Minister Anne Sulling tõi ühe võimalusena välja, et ekspordist huvitatud väikeettevõtted saaksid ja võiksid uute turgude otsimisel teha sektori tasandil tihedamat omavahelist koostööd ning tegeleda ühisturundusega. „Kogused, mida Eesti saab pakkuda, on üsna väikesed, kuid piimatöösturite kogemus Jaapani turule minemisel näitab, et kui jõud ühendada, siis on võimalik pakkuda suuremaid mahte ning partnerites huvi äratada,“ märkis Anne Sulling.

Foto: Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium
Foto: Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium

Sullingu sõnul on oluline pöörata kõikides sektorites senisest rohkem tähelepanu tootearendusele. „Tootearendust saavad teha nii suured kui väikesed, nii linnas kui maal. Kui suudame odava allhanketöö asemel rohkem toota ise kallimaid tooteid ja teenuseid ning müüa neid lõpptarbijale, siis on võimalik maksta töötajatele ka kõrgemat palka,“ rääkis Sulling.

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister kohtus ka Tartu toidutööstuse ettevõtetega AS Tartu Mill, AS Salvest ning joogitootjaga AS A. Le Coq, et arutada ettevõtete ekspordiplaane. „Eesti toidu ja joogi peamine eelis maailmaturul on kvaliteet ning paindlikud lahendused. Piimatöösturite edu on näidanud, et meie vastu tuntakse huvi Aasias ning praegu on õige hetk sellel suunal tegutseda,“ märkis minister Anne Sulling.

Head Uudised GoodNews