1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SUUREJOONELINE AABITSAPIDU! Kooliaasta algas Aabitsapeoga
SUUREJOONELINE AABITSAPIDU! Kooliaasta algas Aabitsapeoga

SUUREJOONELINE AABITSAPIDU! Kooliaasta algas Aabitsapeoga

Aabitsapidu 2015 (2)Täna olid kõik vastsed koolijütsid koos perede ja õpetajatega oodatud Tallinna Vabaduse väljakule suurejoonelisele Aabitsapeole.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart mainis, et Vabaduse väljak on kõige esinduslikum koht linnas ning täna võetakse siin vastu kõige tähtsamaid linnakodanike – esimesse klassi minejaid. „Soovin kõigile äsjastele kooliminejatele palju uusi ja huvitavaid avastamisretki teadmiste maailmas ning jätkuvat teadmis- ja uudishimu,“ sõnas Kõlvart.

Aabitsapidu 2015 (4)Suurel laval toimus kontsert, mille peaesinejaks oli Karl-Erik Taukar oma bändiga. Üles astusid populaarne teadusteater Kolm Põrsakest ja tsirkusestuudio Folie. Peale selle Liisa Randver Tallinna Mesimummu Lasteaiast, Tallinna Inglise Kolledži Mudilaskoor (õp Margot Petersoni juhatusel) ja paljud teised.

Avatud olid linna huvikoolide, Tallinna Loomaaia, NUKU muuseumi ja teatri, Energia Avastuskeskuse, Lennusadama, Eesti Lastekirjanduse Keskuse  ja Tallinna Linnamuuseumi telgid, kus viidi läbi töötubasid, tehti vahvaid katseid ja meisterdati, lastele tehti  näomaalinguid.

Aabitsapidu 2015 (3)Esimeste klasside õpilaste ja nende õpetajate auks korraldatava Aabitsapeo traditsioon sai alguse 2009. aastal. Seda korraldavad Tallinna Haridusamet ja Tallinna Kesklinna Valitsus.

Head Uudised GoodNews