1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Suurpered on oodatud lastekaitsepäeval kinno
Suurpered on oodatud lastekaitsepäeval kinno

Suurpered on oodatud lastekaitsepäeval kinno

Paddington
Lasterikaste Perede Liit koos Forum Cinemasega kutsub kõiki Eesti suurperesid tänasel lastekaitsepäeval, 1. juunil kinno. Kogupere filmi “Paddingtoni seiklused” suurperedele mõeldud tasuta eriseansid toimuvad Tallinna Coca-Cola Plaza, Tartu Ekraani ja Narva Astri kinodes.

MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on liit teinud koostööd Eesti suurima kinoketiga ka varem, kuid kõigile suurperedele üle Eesti mõeldud tasuta kinopäev on esmakordne algatus. “Paraku kinoskäiku ja ka teisi sarnaseid vahvaid vaba aja veetmise võimalusi paljud Eesti suurpered endale lubada ei saa. Kui peres kasvab neli ja enamat last, siis võtab juba üksainus muuseumikülastus, kinoskäik või veekeskusepäev väga suure osa pere rahakotist. Tasuta kinokülastus on seega hea lisavõimalus tulla kodust välja ning veeta mõnus õhtu kogu perega
vahva filmi seltsis,” lausus Aage Õunap. “Plaanime ka tulevikus sarnaseid, kõikide Eesti perede jaoks olulisi ja märgilisi päevi koostöös Forum Cinemasega tähistada ning üheskoos põnevasse kinomaailma sukelduda.”

Seekordseks suuperede kinokülastuseks on välja valitud kriitikute poolt ohtralt kiitust saanud ja muhedast inglise huumorist pakatav koguperefilm “Paddingtoni seiklused”. Film räägib loo karust, kes seikleb Peruu džunglist Londonisse ning kogeb seal paljutki kummalist, naljakat ja seikluslikku. Kõike inglaslikku esindav karuke nimega Paddington on Briti lastekirjanduse üks tuntumaid ja armastatumaid tegelasi.

Filmi eriseansid toimuvad lastekaitsepäeval, 1. juunil Tallinna Coca-Cola Plazas kell 19.00, Tartu Ekraanis kell 19.30 ning Narva Astris kell 18.30.

Eesti Lasterikaste Perede Liit on loodud 1996. aastal eesmärgiga toetada lasterikkaid peresid Eestis. Organisatsiooni kuulub 19 ühendust, kes koondavad enda alla pered, kus lapsi kasvamas neli ja enam. Liikmesorganisatsioonides on 1440 nelja ja enama lapsega peret ehk võrgustikku kuulub üle 10 000 inimese.

Forum Cinemas AS on Eesti suurim kinode operaator, kelle kinodeks on Tallinnas Coca-Cola Plaza, Tartus Ekraan ja Narvas kino Astri. Sel kevadel täitus Forum Cinemase 22 tegutsemisaasta, 2001. aastal avati suurim kino Coca-Cola Plaza Tallinnas. Alates 2013 aasta maist kuulub Forum Cinemas Põhjamaade suurimasse kinoketti Nordic Cinema Group.

Head Uudised GoodNews