1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. SUVI ALAKU! Pärnust saab taas suvepealinn
SUVI ALAKU! Pärnust saab taas suvepealinn

SUVI ALAKU! Pärnust saab taas suvepealinn

Pärnu-logoTäna kell 19.37 algab kalendri järgi suvi ja Pärnu saab sedapuhku 20. korda Eesti suvepealinna tiitli.

Pärnu  suvi avatakse pidulikult Vallikäärus ja sündmuse juhatab kell 19 sisse ansambel Swingers. Kontserdil astuvad lavale Tanja Mihhailova, Birgit Õigemeel, Karl Erik Taukar, Mikk Saar ja Jüri Pootsmann.

Suvepealinna  tiitli annab traditsiooni kohaselt Pärnule üle Tallinn ja tiitli üleandmine toimub kell 19.37 pidulikul tseremoonial. Pärnu suve avamisüritusel on esindatud ka kevadpealinn Türi, talvepealinn Otepää ja sügispealinn Narva.

“Idee tuua pealinna tiitel suveks Pärnusse on äärmiselt vahva ja täidab oma eesmärki minu arvates tänaseni,” ütles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius. “Käesoleval aastal võtame pealinna tiitli vastu juba kahekümnendat korda ja oleme valmis pakkuma suvepealinnale kohaseid suvitusvõimalusi kõigile Pärnu  külastajatele. Tahan siinkohal tänada kõiki neid inimesi, kes on andnud aastaid oma panuse suvepealinna idee arendusse ning selle elluviimisesse,” lisas Kosenkranius.

Pärnu suve avamine toimub koostöös veefestivaliga “Watergate”, mille raames toimub Vallikäärus kõikidele huvilisele tasuta kontsert ka laupäeval algusega kell 19. Laupäeval esinevad festivalil Super Hot Cosmos Blues Band ja Läti ansambel The Big Bluff.

Head Uudised GoodNews