1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Svjata Vatra laulab Vanamõisa käsitöölaadal ukrainlaste toetuseks
Svjata Vatra laulab Vanamõisa käsitöölaadal ukrainlaste toetuseks

Svjata Vatra laulab Vanamõisa käsitöölaadal ukrainlaste toetuseks

Foto: Laire Purik
Foto: Laire Purik

23. augustil kell 10.00 – 24.00 leiab Vanamõisa Vabaõhukeskuses, Saue vallas, Harjumaal aset Vanamõisa käsitöölaat koos suvelõpupeoga. Üritus on 11 toimumisaasta jooksul kasvanud Harjumaa üheks suurimaks – mullu oli üritusel külastajaid ligi 10,000 inimest ning sarnase suurusjärguga publikut oodatakse tänavugi.

Üritus algab kl 10.00 suurejoonelise käsitöölaadaga. Sel aastal on kauplejaks registreerunud rekordarv osalejaid, peaaegu 400, kes pakuvad ehedat Eesti käsitööd, hõlmates kõike võimalikku alates pisikestest ehetest kuni massiivse palkmööblini.

Samaaegselt käsitöölaadaga on avatud Eesti Toidu Telk, kus oma kvaliteetset toidukaupa müüvad pea 100 Eesti väike- ja mahetootjat ning mille messilaval toimub uudne ja põnev toiduetendus – Kulinaarne Duett. Kulinaarset Duetti viivad läbi tuntud hobi – ja profikokad ning duetipaarid: Ragne Värk ja Ants Uustalu, Silja Luide ja Roman Zaštšerinski, Pille Petersoo ja Inga Paenurm, Piret Hanson ja Toomas Lääts, Lia Virkus ja Angelica Udeküll.

Ürituse raames on lisaks avatud põnev päästeala, kus oma esindusega ja harivate atraktsioonidega on väljas Päästeamet-, Politsei- ja Piirivalveamet-, Maanteeamet -ja Eesti Punane Rist. Politsei- ja Piirivalveameti Piirivalve Lennusalga päästekopter sooritab laadapäeval õpetliku ja vahva demolennu. Lennu käigus demonstreeritakse, kuidas keerulistes oludes, kus maanduda ei ole võimalik, näiteks vee kohal, käib inimese vintsimine õhus rippuvasse kopterisse. Militaaralal esindab Eesti kaitsejõude Eesti Kaitseliit.

Laada raames toimub võistlusmäng „Nelja valla talendikaim küla“, millest võtavad osa Saue, Saku, Kiili ja Harku valla külade meeskonnad. Võistlusmängu eesmärk on soodustada naabervaldade koostööd ja suhtlemist.

Oma iseseisvust ja vabadust tähistades on igati sobilik toetust avaldada ukrainlastele, nende demokraatia, rahu ja vabaduse taastamisele. Laupäevane peaesineja Eesti-Ukraina ansambel Svjata Vatra esitab loo “Vogon zapeklyh ne peche” (tuli karastatuid ei põleta), mis on pühendatud kõigile neile vapratele, kes seisid Majdanil, et kaitsta demokraatiat ja inimõigusi. Lisaks Svjata Vatrale astub õhtusel kontserdil üles ka Grete Paia ja Ott Lepland.

Hilisõhtul sõidutab tallinnlased koju Elroni rong.

Vanamõisa käsitöölaata ja suurt suvelõpupidu korraldab MTÜ Vanamõisa Küla ning peamiselt kohalikest vabatahtlikest koosnev meeskond.

Head Uudised GoodNews