1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. SWING! Swingtantsijad peavad tantsupidu
SWING! Swingtantsijad peavad tantsupidu

SWING! Swingtantsijad peavad tantsupidu

kriss-annu resonJuunikuu teisel laupäeval kogunevad suured ja väikesed swingtantsijad Tallinna Pirita Vaba Aja Keskusesse, et osaleda Eesti Swingtantsu Liidu poolt korraldataval iga-aastasel suurel swingtantsupeol.

Traditsiooniline terve päeva kestev suvealguse swingipidu kõigile swingtantsu harrastajatele leiab aset 11.juunil. Kell 12 algaval 12.korda toimuval swingtantsu võistlusel LINDY HOPI LAPSED näitavad oma tantsuoskusi 3 – 15a. lapsed Tallinnast, Harjumaalt ja Kagu-Eestist, teiste hulgas ka mõned välisriikide esindajad.

Lapsed tantsivad lindy hoppi partneriga nii improviseerides ette teadmata swingmuusika saatel kui esitades lavastatud showtantse, esinevad lavastatud grupitantsudega  ja improviseerivad soolotantsijana. Kõige huvitavam tõotab tulla lapse ja vanema paaristants, kõige meeleolukam aga improvisatsiooniline paaristants loosi teel valitud partneriga, kus paari võivad sattuda väga erinevas eas ja erineva tantsukogemusega partnerid.  Selgitatakse välja 2016.a. parim lindy hopi laste tantsupaar. Lapsi tuleb teist aastat  rõõmustama Haribo karu, kes valib välja oma lemmikpaari.

Kui lastel tantsud tantsitud, jääb tantsupõrand kella 16st täiskasvanud swingiharrastajate päralt, kes annavad peole hoo sisse kiire tantsu maratoniga. Tantsupaarid tantsivad järjest kiiremaks muutuvate swingmuusikate saatel. Kui nobedaimate  tantsujalakeste selgumisega saab maraton peetud, astub lavale swingbänd Magusmari, et pakkuda muusikalisi väljakutseid swingjazzi tantsulahingus osalemiseks.

Tegemist on soolo swingi ehk üksi tantsimisega ja tants peaks muusikaga kokku sobima kui sukk saapaga. Swingtantsu kaksikvend, stepptants, on sel aastal esindatud stepptantsu jämmina. Stepptantsijad lisavad swingbändi muusikale nüansse stepirütmidega. Päeva kulminatsiooniks on 15.korda peetavad tantsutalgud JAAK JA JUULI, kus tantsupartner selgub erinevate mänguliste ülesannete täitmisega või lihtsalt loosi teel. Paaris tantsima satuvad tihtilugu täiesti võhivõõrad, kes kunagi varem pole omavahel tantsinud.

Koostantsu sujumiseks tuleb meestantsijatel näidata juhtimis- ja naistantsijatel järgimisoskusi. Tantsutalgute käigus selgitatakse Eesti parim lindy hopi mees- ja naistantsija ehk Eesti lindy hopi Jaak 2016 ja Eesti lindy hopi Juuli 2016, kes sõidavad puhkama värskelt renoveeritud Rannahotelli.

Kõik huvilised on Pirita Vaba Aja Keskusesse oodatud nii toimuvat jälgima kui ise tantsima kogu päeva jooksul.

Head Uudised GoodNews