1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Taimede lummuse nädal avab ukse taimemaailma
Taimede lummuse nädal avab ukse taimemaailma

Taimede lummuse nädal avab ukse taimemaailma

Eesti Maaülikooli mahekeskuse koordineerimisel toimuvad 18. mail tähistatava ülemaailmse taimede lummuse päeva raames põnevast taimemaailmast huvitatutele 13.-19. maini erinevad üritused üle terve Eesti.

Sel aastal teistkordselt tähistatava päeva puhul avavad huvilistele oma uksed teiste seas näiteks Jõgeva Sordiaretuse Instituut, Tartu Ülikooli botaanikaaed, Eesti Maaviljeluse Instituut, Eesti Rahva Muuseum ja Eesti Põllumajandusmuuseum, toimuvad õppekäigud metsa ja matkaradadele, erinevad töötoad ning kogenud arboristid näitavad näiteks seda, kuidas ohutult puu otsa ronida ja sealt õigete töövõtetega oksi eemaldada.

„Soovime inimestele tutvustada taimede rolli ja tähtsust meie igapäevaelus ning laiemas mõttes, et suureneks teadlikkus taimede ja taimeteaduse tähtsusest erinevates valdkondades, nagu jätkusuutlik põllumajandus, aiandus, metsandus jne,“ selgitas taimede lummuse nädala koordinaator, Eesti Maaülikooli mahekeskuse juhataja Elen Peetsmann. „Taimede lummuse nädalal, aga eriti 18. mail on huvilistel võimalus külastada erinevaid teadusasutusi, laboreid ja muuseume ning suhelda oma eriala spetsialistidega – sellist võimalust just igapäevaselt ei pakuta. Tegevused on praktilised, muu hulgas saab küsida näiteks ravimtaimede kasutamise ja taimehaiguste koha.“ Samuti on sellel aastal palju üritusi kogu perele – lapsed, vanemad ja vanavanemad saavad koos veeta ühe põneva päeva.

Euroopa Taimeteaduse Organisatsiooni eestvedamisel tähistatakse taimede lummuse päeva 54 riigis. Taimede lummuse nädalat Eestis toetavad Haridus- ja Teadusministeerium ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

Nädala programmi näeb siin: www.taimedelummus.ee

Head Uudised GoodNews