1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Tallinlased saavad liinilaevaga Aegnale tasuta
Tallinlased saavad liinilaevaga Aegnale tasuta

Tallinlased saavad liinilaevaga Aegnale tasuta

Juku Foto. Tallinn
Juku
Foto. Tallinn

Tallinna linnavalitsus esitab linnavolikogule määruse eelnõu, mille kohaselt saavad tallinlased isikustatud ühiskaardi alusel laevaliinil Tallinn-Aegna-Tallinn tasuta sõita.

„Tallinlastele Tallinn-Aegna-Tallinn liinil tasuta sõidu õiguse andmisega soovime soodustada inimeste looduses viibimist ja Tallinna linna territooriumiks oleva Aegna saare külastamist,“ ütles abilinnapea Taavi Aas.

Määrusega kehtestatakse sõidupiletite hinnad ja sõidu eest tasumise kord avaliku liiniveo laevaliinil Tallinn-Aegna-Tallinn. Tallinlase tasuta sõidu õigust tõendavaks dokumendiks on isikustatud ühiskaart koos isikut tõendava dokumendiga. Lisaks tallinlastele saavad tasuta sõidu õiguse kõik eelkooliealised lapsed, puudega lapsed, sügava puudega 16-aastased ja vanemad isikud ning sügava või raske nägemispuudega isikud ja nende saatjad.

Teistele maksab edasi-tagasi täispilet 6 eurot ning ühe suuna täispilet 4 eurot; sooduspilet vastavalt 3,80 eurot ja 2 eurot ning jalgratta veoks edasi-tagasi pilet 1,90 eurot ja ühe suuna pilet 1,20 eurot. Sooduspiletit saavad kasutada õpilased, 65-aastased ja vanemad isikud ning represseeritud ja temaga võrdsustatud isikud.

Piletimüük laevas algab 30 minutit enne reisi algust. Edasi-tagasi sõidupileteid on võimalik osta ainult AS Kihnu Veeteed veebikeskkonnas www.veeteed.com. Laevas edasi-tagasi piletite müüki ei toimu. Pileteid müüakse kuni 30 päeva ette. Kohapeal saab maksta nii sularahas kui ka kaardiga, ühiskaardil oleva raha eest pole piletit võimalik osta. Tallinlase sõidusoodustust kasutades sõitu veebilehel ette broneerida ei saa.

Tallinn-Aegna-Tallinn liinil kolmeks navigatsioonihooajaks koos laevaga vedaja leidmiseks korraldatud avaliku konkursi võitis AS Kihnu Veeteed laevaga Vesta.

Head Uudised GoodNews