1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Tallinn nimetas aasta parima lastekaitsja
Tallinn nimetas aasta parima lastekaitsja

Tallinn nimetas aasta parima lastekaitsja

Anne Sundja
Anne Sundja

Tänasel lastekaitsepäeval korraldas abilinnapea Merike Martinson Poska 8 majas vastuvõtu linna lastekaitsetöötajatele, andes samas üle aasta lastekaitsetöötaja tiitli ja autasu.

Tänane lastekaitsetöötajate vastuvõtt toimub esmakordselt, aga linn soovib sellest luua meeldiva traditsiooni, tunnustamaks lastekaitsetöötajate keerukat ja rasket tööd. Üritusele kutsuti kõik Tallinna lastekaitsetöötajad, kokku 59.

Aasta lastekaitsetöötajaks nimetati Anne Sundja Kristiine linnaosavalitsusest, kes pälvis Tallinna linna tänukirja ja kinkekaardi.

Anne Sundja töötab sotsiaalhoolekande osakonnas alates 1998. aastast, mil ta asus tööle hooldustöötajana, paar aastat hiljem jätkas juba toetuste spetsialistina ning 2001. aastast lastekaitsetöötajana. Töö kõrvalt omandas ta kõrghariduse sotsiaaltöö erialal Tallinna Ülikoolis, mille lõpetas 2004. aastal. Alates 2009. aastast töötab Anne lastekaitse peaspetsialistina.

Ta on initsiatiivikas ja loominguline töötaja, on edukalt toime tulnud lastekaitsetalituse töö korraldamisega, andnud väärika panuse linnaosa piirkondlike teenuste arendamisse, samuti teinud mitmeid ettepanekuid kogukonna paremaks teavitamiseks ja kaasamiseks. Tema initsiatiivil toimuvad juba mitmendat aastat lastekaitsetöötajate kõnetunnid lasteaedades, koostöös laste päevakeskusega erinevad üritused lastega peredele jne. Eestkosteperede parema toimetuleku tagamiseks on ta juba aastaid teinud head koostööd LC Lions Dianaga.

Oma pikaajalisest töökogemusest ja professionaalsusest ning vaieldamatult ka isikuomadustest tulenevalt suudab Anne reeglina ka väga konfliktsed vanemad mõistma panna, millist kahju võib nende käitumine kaasa tuua laste edaspidisele elule.

Anne teeb oma tööd südamega, kolleegina on ta toetav ja sõbralik ning lisaks on koos abikaasaga üles kasvatanud kuus tublit last ning on juba seitsmekordne vanaema, teatab Kristiine linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakond.

Head Uudised GoodNews