1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn tähistab lastekaitsepäeva
Tallinn tähistab lastekaitsepäeva

Tallinn tähistab lastekaitsepäeva

Tallinn tähistab lastekaitsepäevaTallinn tunnustab rahvusvahelisel lastekaitsepäeval, 1. juunil lastekaitsetöötajaid ja nimetab aasta parima.

Poska majas (J. Poska tn 8) korraldataval linna lastekaitsetöötajate vastuvõtul annab abilinnapea Merike Martinson üle aasta lastekaitsetöötaja tiitli ja autasu. Vastuvõtt toimub 1. juunil kella 16-18 Poska majas. Üritusele on kutsutud kõik Tallinna lastekaitsetöötajad. Külalistele esineb ansambel Trio Comodo ning pakutakse suupisteid.

„1. juuni on parim päev kiitmaks lastekaitsetöötajaid ning väärtustamaks nende tänuväärset tööd,“ ütles Martinson.

Tallinna Lastehaiglas tunnustatakse lastekaitsepäeval lapsesõbralikumaid töötajaid ja osakondi ning rõõmustatakse haigeid lapsi. Tallinna Lastehaigla autasustab kolme kõige lapsesõbralikumat töötajat ning kolme kõige lapsesõbralikumat osakonda.

Auhinnad annavad üle haigla nõukogu esimees Merike Martinson ning juhatuse esimees Katrin Luts lastekaitsepäeva hommiku aktusel kell 9, kuhu on palutud kõnelema ka armastatud lastekirjanik Leelo Tungal. Õhtul kell 17 kutsub haigeid lapsi õue ja haiglaaknale Tallinna Tehnikaülikooli rahvatantsuansambel Kuljus.

Vabaduse väljaku treppide juures toimub kell 13 heategevuslik üritus, kus jagatakse 65-le linnaosade poolt kutsutud Tallinna väikelapsele jalgrattad.

Tallinna Perekeskus peab lastekaitsepäeval uuenenud ruumides oma üheksandat sünnipäeva, mille tähistamiseks avatakse keskuse vastrenoveeritud teine korrus, kus hakatakse korraldama koolitusi ja nõustamist.

Tallinna Perekeskuse (Asula 11) äsjarenoveeritud teine korrus avatakse 1. juunil kell 11. Üritusele on kutsutud keskuse koostööpartnerid, kellele tutvustatakse perekeskuse uusi ruume, tegevusi ja arenguid. Üritusele on oodatud ka ajakirjanikud!

Mustamäel Männi pargis toimub nädalavahetusel taas koguperefestival, mis pakub lusti ja põnevat tegevust igas vanuses külastajale.

Koguperefestival toimub juba neljandat aastat, korraldusmeeskond pakub mitmekesist, professionaalsel tasemel meelelahutust igas eas inimestele. Tänavu on festivali üheks tõmbenumbriks zumba – tantsuline fitnessprogramm, mis sisaldab paljude stiilide tantsuliigutusi ning muusikat. Eesti parimad zumbatreenerid panevad Männi pargis püsti tõelise peo.

Koguperefestivalil on paralleelselt lavaprogrammiga ka auhindaderohke mängude ja võistluste programm, mida viivad läbi ning annavad auhindu festivali peakohtunikud – maskotid. Koguperefestivali suurimaks tõmbenumbriks laste seas on traditsiooniliselt suurte batuutide linnak. Kummagi festivalipäeva lõpetab armastatud artisti kontsert – 30. mail esineb Marju Länik ja 31. mail astub üles Koit Toome.

Laupäeval kell 12 avab Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu Nõmme turul suvekontsertide sarja, avakontserdil esineb ansambel „Laine“ ning lastekaitsepäeva eel esinevad oma etteastetega ka lapsed ja noored. Meeleolukad tasuta suvekontserdid toimuvad suvehooajal Nõmme turul igal laupäeval. Kõik kontserdid algavad kell 12. Esimese suvekontserdiga tähistatakse ühtlasi lastekaitsepäeva – esinevad Nõmme Kultuurikeskuse ringide noored ja pereansambel Männiste. Suvekontsertide programmi leiab Tallinna turgude kodulehel www.tallinnaturud.ee

Kristiine linnaosas Löwenruh pargis (Mustamäe tee 59) hakkavad aga lastekaitsepäevale eelnevast pühapäevast toimuma igapühapäevased lastehommikud. Tasuta lastehommikuid toimuvad suvekuudel igal pühapäeval kella 12-13, lastehommikuid korraldab Kristiine Linnaosa Valitsus. Lastehommikute hooaeg kestab kuni 30. augustini.

Lastehommikud toimuvad Löwenruh pargis kogupere mänguväljakul või selle kõrval asuval laval, lastega tegelevad kaks kostümeeritud mängujuhti, kord kuus toimub teatrietendus. Esimesel lastehommikul tulevad külla Lumivalguke ja Väike nõid.

Nädalavahetusel toimuvad lastekaitsepäevale pühendatud üritused ka Lasnamäel – need kaks lastekaitsepäevale pühendatud üritust on nii hariva kui ka meelelahetusliku sisuga. Mõlemad üritused on tasuta sissepääsuga ning toimuvad erinevatel päevadel.

Laupäeval, 30. mail kell 11 toimub Lindakivi kultuurikeskuses (J. Koorti 22) lõbus lastepidu, millega tähistatakse kooliaasta lõppemist ning suvepuhkuse algust. Lapsi vanuses kuni 12 aastat ootavad harivad mängud, põnevad tegevused, laulud, tantsud ja eakaaslaste etendused –kõik see toimub inglise keeles.

Pühapäeval, 31. mail kell 12 kutsub Lasnamäe Linnaosa Valitus lastega peresid lastekaitsepäevale pühendatud meelelahutuslikule suurüritusele, mis toimub traditsiooniliselt kaubanduskeskuse Lasnamäe Centrum parkimisalal. Avatakse keskuse mängunurk, kus saab mängida ja võistelda, sõita karusellil ning hüpata batuudil. Lapsi lõbustab Lasnamäe Centrumi Dinosarvik ning ürituse peaesinejaiks on tuntud vene multifilmi „Barboskiny“ tegelased Moskvast, kelle etendus algab kella 14 paiku.

Head Uudised GoodNews