1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. INVAMESS 2016! Tallinna Invamess äratab suurt huvi nii külastajate kui ka teenuseid pakkuvate organisatsioonide seas
INVAMESS 2016! Tallinna Invamess äratab suurt huvi nii külastajate kui ka teenuseid pakkuvate organisatsioonide seas

INVAMESS 2016! Tallinna Invamess äratab suurt huvi nii külastajate kui ka teenuseid pakkuvate organisatsioonide seas

Invamess2016Täna avati Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuses kaks päeva kestev Invamess 2016. Messi eesmärk on suurendada puuetega inimeste, nende pereliikmete ja valdkonna spetsialistide teadlikkust teenustest ja toodetest, mis aitavad parandada puuetega inimeste igapäevast toimetulekut.

Messi avades ütles Tallinna abilinnapea Merike Martinson, et viiendat korda toimuvat messi on Tallinna linn alati toetanud. Mess on oluline juba seetõttu, et hiljuti läbiviidud puuetega tallinlaste toimetulekut käsitlevas sotsiaaluuringust selgus, et üks suurimaid puudujääke on just info kättesaadavus. Sellele messil saab kindlasti palju olulist teavet otse kätte. Martinsoni sõnul aga võiksid puuetega inimesed tegevuskeskust külastada ka messivälisel ajal, ka siis saab sealt alati vajalikku infot.

Tänavusel messil on esindatud üle 40 organisatsiooni, kelle väljapanekud hõlmavad nii õppimisvõimalusi, puuetega inimeste ühingute tegevust, abivahendi- ja meditsiinitooteid, rehabilitatsiooniteenuseid ja palju muud. Tallinna Puutega Inimeste Koja tegevjuhi Mihkel Tõkke sõnul oli organisatsioonide hulgas osaleda tahtjaid rohkem, aga maja ruutmeetrid panid tänavu piirid. Ka külastajate hulgas on huvi aasta-aastalt kasvanud. Veske sõnul ulatus külastajate arv eelmisel korral 700 ligi, tänavu aga tõotab tulla rohkem rahvast. Suure huvi tõttu hakkavad tugikeskuse ruumid messile aina kitsamaks jääma ja korraldajate sõnul tuleb järgmiseks messiks ehk juba suuremaid ruume vaadata.

Täna, 28. aprillil on invamess avatud kuni kella 19ni ja homme, 29. aprillil kella 11-17ni.

Invamess 2016 läbiviimist toetavad Tallinna Linnavalitsus ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

Messist osavõtt on külastajatele tasuta.

Head Uudised GoodNews