1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Keskraamatukogu kuulutab välja fotokonkursi „Muusikat tabamas”
Tallinna Keskraamatukogu kuulutab välja fotokonkursi „Muusikat tabamas”

Tallinna Keskraamatukogu kuulutab välja fotokonkursi „Muusikat tabamas”

muusikat-tabamas-plakat_1Tallinna Keskraamatukogu kuulutab välja 6. maist kuni 1. detsembrini 2014 kestva fotokonkursi „Muusikat tabamas“.

Konkursi eesmärgiks on ärgitada inimesi märkama ja jäädvustama muusikaga seotud elamusi ning väljendama oma fantaasiat. Muusika ei pruugi olla ainult see, mis kõlab kontserdisaalis või kõrvaklappides. Muusikat võib leiduda hoopis erilisemal kujul ja igal pool meie ümber, mõjutades ning inspireerides meid. Konkursi korraldamisega soovib Tallinna Keskraamatukogu pakkuda loomisrõõmu ning julgustada harrastajaid oma teoseid avalikkuse ette tooma ning teistega jagama.

Konkursil on võimalik osaleda kahes kategoorias:

I Muusikaline portree – fotod, millele on jäädvustatud muusika loojaid, esitajaid või kuulajaid; hea emotsiooniga hetked muusikaüritustelt ja ?sündmustelt.

II Muusikaline fantaasiafoto – fotod, mis on inspireeritud muusikast või millele jäädvustatud kujutis sümboliseerib pildistaja jaoks muusikat. Osalema on oodatud nii lapsed, noored kui täiskasvanud harrastusfotograafid. Iga osaleja võib konkursile esitada kuni kolm fotot kummaski kategoorias.

Töid hindab žürii, kuhu teiste hulgas kuuluvad ka fotograafid Peeter Langovits ja Kaupo Kikkas ning helilooja ja fotograaf Alo Põldmäe. Võistlustöid hinnatakse kahes vanusegrupis: kuni 16-aastased ning täiskasvanud.

Konkursi parimatest fotodest koostatakse näitus Tallinna Keskraamatukogu näitusesaali ning virtuaalnäitus muusikaosakonna veebilehele. Koos näituste avamisega veebruaris 2015 toimub ka võitjate pidulik autasustamine. Konkursil osalemise tingimused on avaldatud Tallinna Keskraamatukogu Muusikalehel.

Konkurssi toetavad Hasartmängumaksu Nõukogu, Fotoluks, Rahva Raamat, MXM foto- ja filmistuudio.

Head Uudised GoodNews