1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tallinna Keskraamatukogu teavitab teenustest
Tallinna Keskraamatukogu teavitab teenustest

Tallinna Keskraamatukogu teavitab teenustest

810896_71237717Tallinna Keskraamatukogu alustas raamatukogu teenustest teadlikkuse tõstmise kampaaniat.

Kampaania „Tule raamatukokku!“ eesmärgiks on teavitada üldsust raamatukogu rollist inimeste sotsiaalsel ja digitaalsel kaasamisel ning elukestva õppe toetamisel. 19. jaanuarist näeb Tallinna linna bussipeatustes ja valgusvitriinides raamatukogu teenuseid reklaamivaid plakateid.

Tallinna Keskraamatukogu direktor Kaie Holm: „Püüame Tallinna Keskraamatukogu ebatraditsiooniliste teenuste reklaamimisega murda arusaama raamatukogust kui ainult raamatute laenamise kohast. Raamatukogud julgustavad inimesi tegelema elukestva õppega. Näiteks, paljud meist peavad oma eluajal õppima selgeks mitu ametit ning raamatukogu on koht, kuhu inimesed saavad info saamiseks pöörduda. Samuti aitab raamatukogu eri keele- ja kultuuritaustaga inimestel lõimuda Eesti ühiskonda, orienteeruda Eesti seadusandluses ja praktiseerida eesti keelt. Raamatukogus saab arutleda loetud kirjanduse üle, kuulata muusikat ning teha palju muud huvitavat ja arendavat“.

Tallinna Keskraamatukogu teenindusdirektor Triinu Seppam selgitas, et raamatukogud vähendavad ühiskonnas digitaalset lõhet: „Laenutame e-lugereid, õpetame kasutama arvutit, nutiseadmeid ja e-teenuseid. Laenutame kaasaegseid e-raamatuid, et kultuur ja kirjandus oleks kättesaadav igaühele, sõltumata sissetulekust“.

Raamatukogud seisavad ka selle eest, et inimesed oleksid sotsiaalselt kaasatud ja ühiskondlikult aktiivsed. Üha enam vajavad inimesed osalemis- ja kuuluvustunnet, teadmist, et nad on osa kogukonnast. Raamatukogu pakub uussisserändajatele võimalust olla kaasatud kogukonna tegemistesse. Inimesed on oodatud raamatukokku korraldama ka ise kogukonnale üritusi, abistama teisi kogukonnaliikmeid arvuti kasutamisel.

Kaie Holmi sõnul on meie riik seda parem, mida teadlikumad on meie inimesed:„Läbimõeldud ja tarku otsuseid saavad teha informeeritud inimesed. Nii kutsumegi just enne valimisi inimesi raamatukokku lugema“.

Välireklaami toetavad raadioreklaam ning plakatid Tallinna Keskraamatukogu teenindusosakondades ja haruraamatukogudes. Lisainfot kampaania ja Tallinna Keskraamatukogu teenuste kohta leiab SIIT ja SIIT!

Täname abi eest kampaania korraldamisel meediaekspert Daniel Vaarikut, disainibürood Velvet ning Kliff ja Klaus Stuudiot.

Tallinna Keskraamatukogu kampaaniat rahastab programmi Rahvaraamatukogud 2020 (inglise keeles Public Libraries 2020) raames Lugemise & Kirjutamise Fond (inglise keeles Reading & Writing Foundation).

 

Head Uudised GoodNews