1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna lasteaeda külastas Taani kroonprintsess
Tallinna lasteaeda külastas Taani kroonprintsess

Tallinna lasteaeda külastas Taani kroonprintsess

Suitsupääsupesa_lasteaias_2Eestit külastav Taani kroonprintsess Mary tutvus Tallinna lasetaias Suitsupääsupesa „Kiusamisest vabaks“ programmi rakendamise tulemustega.

Kolme aasta eest käivitatud projektiga „Kiusamisest vaba lasteaed“ on nüüdseks liitunud 101 Tallinna lasteaeda, Suitsupääsupesa lasteaed oli üks esimesi projektiga liitujaid. Esimestest tragidest lasteasutustest kujunesid Tallinnas välja piirkonnakeskused, kellelt said õppida juba järgmised liitujad. Lasteasutuste huvi „Kiusamisest vaba lasteaed“ metoodika vastu on suur. Suitsupääsupesa Lasteaed on  MTÜ Lastekaitse Liidu partner metoodika laiendamisel  ja edasiviimisel teistesse lasteaedadesse nii piirkondlikul kui üle-eestilise tasandil. Suitsupääsupesa lasteaias on valminud  ka  metoodikat tutvustav õppefilm (http://kiusamisestvabaks.ee/lasteaedade-kogemused/).

Suitsupääsupesa_lasteaiasProgrammi „Kiusamisest vabaks“ juhib kroonprintsessi nimeline Mary Fond koos Taani lastekaitseorganisatsiooniga Red Barnet / Save the Children Denmark. Programmi eesmärk on lasteaedades ja algklassides kiusamist ennetada. Programm „Kiusamisest vabaks“ on nüüdseks kasutusel ka enam kui pooltes Eesti lasteaedades. Kroonprintsessi külaskäigu peaeesmärk on tutvuda, kuidas programmi on siin rakendatud.

Nüüdseks on kiusamisvastane programm jõudnud ka Tallinna koolidesse – mullu sügisel ühinesid programmiga pilootkoolidena Kadrioru Saksa Gümnaasium, Arte Gümnaasium, Laagna Gümnaasium, Lilleküla Gümnaasium, Rahumäe Põhikool, Õismäe Gümnaasium, Kalamaja Põhikool ja Pirita Majandusgümnaasium. Kroonprintsess Mary külastab homme neist esimest.

Kahepäevase külaskäigu ajal kohtub Taani kroonprintsess partneritega lastekaitse liidust ning avab konverentsi „Kiusamisvaba haridustee“, õiguskantsleri kantselei ja lastekaitse liidu korraldatav konverents keskendub laste ja kiusamise teemale. Visiidi raames külastab kroonprintsess ka Taani kuninga aeda, kus Tallinna linn mullu Kuninganna Margrethe ja Prints Henriku Fondi ning AP Mølleri ja Chastine Mc-Kinney Mølleri Fondi toetusega renoveerimistöid teostas.

Head Uudised GoodNews