1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna loomaaia fotovõistlus ZoFo 2014
Tallinna loomaaia fotovõistlus ZoFo 2014

Tallinna loomaaia fotovõistlus ZoFo 2014

Foto: Natalja Berg, ZoFo 2012
Foto: Natalja Berg, ZoFo 2012

Tallinna loomaaed,  Fotoluks ja  Õhtuleht kutsuvad 1. kuni 31. augustini osalema loomaaia 75. sünnipäeva puhul korraldataval fotovõistlusel ZoFo 2014!

Peaauhinna, Sigma DP2 Merrill kaamera väärtuses 799€,  paneb välja  Fotoluks, lisaks on auhinnad Tallinna loomaaia ja  Õhtulehe poolt.

Võistlusfotod võib teha augustikuus loomaaia territooriumil või valida välja oma varasemate loomaaias tehtud kaadrite hulgast. Eelmine, kaks aastat tagasi toimunud fotovõistlus tõi konkursile ligi tuhat meeleolukat pilti.

 

Loomaaed on avatud iga päev kella 9-21, sissepääsupileti saab kassast kuni kella 19.

Konkursi eeskirjad:

1. Osavõtuõigus. Võistlusel võivad osaleda kõik, v.a konkursi korraldamisega seotud isikud ning loomaaia töötajad. Esitada saab ainult Tallinna loomaaias tehtud fotosid. Fotode objektiks võib olla kõik loomaaia alal nähtu ja salvestatu – loomad, inimesed, esemed jm.
2. Konkursi ajakava. Võistlustöid saab esitada 1. augustist kuni 31. augustini 2014. Nimetatud ajavahemikul saab pilte üles laadida aadressil ohtuleht.ee/zofo

Tulemuste avalikustamine ning auhindade üleandmine toimub 10. septembril 2014.

Konkursi tulemused avaldatakse Õhtulehe paberlehes ja veebis, Fotoluksi ja loomaaia kodulehel. Võitjaid teavitatakse lisaks e-kirja teel.

Galerii võistlustöödest avaldatakse ohtuleht.ee/zofo kodulehel.
4. Võistlustööde arv. Iga osaleja võib võistlusele esitada kuni 3 fotot.
5. Nõuded fotodele. Fotosid oodatakse konkursile digitaalselt. Diapositiiv- või negatiivfilmile pildistatud tööd tuleb esitada digitaliseeritult. Lubatud on kadreerimine, täielik ja osaline heleduse korrektsioon ning teravustamine. Piltidel ei ole lubatud elementide juurde lisamine või nende eemaldamine, v.a tolmuplekkide eemaldamine. Lubatud on digitaalselt kokku kleebitud panoraamid ning piltide dünaamilise ulatuse tõstmine (HDR=high dynamic range). Piltide töötlemisel tuleks meeles pidada head tava ning nähtu tõepärast ja loomulikku esitust. Korraldajatel on õigus küsida autorilt võrdluseks kaamera originaalfaili (RAW või JPG), slaidi või negatiivi.
6. Auhinnad. Autasustatakse kolme paremat võistlustööd. Auhinnad panevad välja Fotoluks AS, AS SL Õhtuleht ja Tallinna Loomaaed.
I koht –    Fotoluksi  poolt fotokaamera Sigma DP2 Merrill, väärtus 799€
II koht – 3 kuu Õhtulehe tellimus, Tallinna loomaaia  pere aastakaart
III koht – 3 kuu Õhtulehe tellimus, 2h üldekursioon  Tallinna loomaaias (10 külastajale)

Õhtulehe publiku lemmikule auhind!

Tallinna loomaaia ergutuspreemiad äramärgitud töödele!
Tallinna loomaaia keskkonnahariduskeskuses koostatakse parimatest fotodest loodushariduslik näitus.
8. Žürii ja hindamiskriteeriumid. Võistlustöid hindavad Tallinna loomaaia, AS SL  Õhtulehe ja Fotoluks AS poolt kokkupandud žürii. Hinnatakse fotode omapära, väljendusrikkust ja emotsionaalsust, kunstilist ja tehnilist taset.
9. Piltide kasutamine. Korraldajatel on õigus tasuta kasutada konkursil osalenud pilte võistluse ja selle tulemuste tutvustamisel meedias, näitustel, avalikel üritustel, konkursi kodulehe galeriis ja konkursikogumikus. Ülejäänud vajaduste korral võivad korraldajad konkursil osalenud pilte kasutada ainult kokkuleppel autoritega.
10. Korraldajate vastutus. Korraldajad vastutavad konkursile esitatud tööde õiguspärase kasutamise eest.
11. Autori vastutus. Osavõtja vastutab enda ja piltide kohta esitatud andmete õigsuse eest ja kinnitab, et ta on konkursile saadetud piltide autor. Autor peab jälgima, et esitatava foto üleslaadimine õnnestus.

Konkursil osaleja nõustub saama korraldajate poolt saadetud uudiskirju ja pakkumisi osaleja poolt jäetud kontaktandmetele.
Lisainfo: loomaaed.ee.

Peakorraldajad: Tallinna Loomaaed, AS SL Õhtuleht, Fotoluks AS
Piltide üleslaadimine: ohtuleht.ee/zofo (01.08-31.08)

Head Uudised GoodNews