1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna loomaed peab 75. sünnipäeva
Tallinna loomaed peab 75. sünnipäeva

Tallinna loomaed peab 75. sünnipäeva

Zoo_plakatTallinna loomaaed peab sünnipäevapidu, mis algab juba laupäeval ja kestab kolm päeva kuni 25. augustini. Suur lava põhiprogrammiga asub  uue keskkonnahariduskeskuse juures, kuid harivaid tegevusi jätkub mujalegi. Ka loomaaia elanikud on jaheduse saabumisega aktiivsemaks muutunud ja sünnipäevapidustustel valmis end näitama.

Laval saab laupäevast esmaspäevani näha nii laulu kui tantsu, teatrit ja mustkunsti. Pikki jutte küll ei räägita, kuid näiteks “Jääkarude uue kodu” projekti arengutest kuuleb suurelt lavalt küll. Põnevust jätkub metsagi, kui Polygon Stuudio Rebasemäel Jaan Tätte “Meeletut” esitab.

Lisaks igapäevastele lastealadele on Batuudijuss mitmete tegevustega ka tuulikuplatsi hõivanud ja lasteprogrammide kõrval müüb Lasteriiete turg Eesti Disainerite toodetud rõivaid. Loomaaia koostööpartnereid võib leida oma kaupu ja teenuseid pakkumas mujalgi loomaaias.

Loomaaia läänevärava sissepääsu fuajees on avatud kaks loomaaia juubelile pühendatud näitust – skulptuurinäitus koos selgitavate tekstidega “Loom ja inimene” ja loomaaia ajalugu tutvustav väljapanek, mis valmis tänu SA KIK toetusele.

Loomaaia fotovõitlus ZoFo 2014 kestab veel augusti lõpuni ja kellel huvi, jõuab loomaaia sünnipäevapildid konkursile saata.

Esmaspäeval, 25. augustil kella 11 kuni 15 on loomaaias loodushariduspäev, mil tutvustatakse uut, juulikuus avatud keskkonnahariduskeskust. Loodushariduse osakonna spetsialistid ootavad lapsi ja täiskasvanuid õppeklassidesse, kus räägitakse sügisel algavast ringitööst, kooliprogrammidest, üritustest. Avatud on laste loomaaed ja eluslooduse klass, suures auditooriumis saab näha filmiprogrammi loomaaia lugudest. Laboris tehakse lihtsaid katseid, kõrvalruumis võib binokulaari või mikroskoobi all vaadata loodust lähivaates ja fuajees saavad kõige pisemad kaasa teha loodusmängu lasteautodel.

Keskkonnahariduskeskuse fuajees esitleb Omniva postmargiplokki “Tallinna Loomaaed 75”, mille tiraaž on 40 000. Koos margiga ilmub ka esimese päeva ümbrik ja kella 9 kuni 19 on kasutusel esimese päeva tempel. Sünnipäevamargi ja templiga ümbriku võib mälestuseks soetada või ka kirja ja postkaardi postitada. Margiväljaande  kujundas kunstnik Sandor Stern, kes aastakümneid juhendas õpilasi loomaaia animalistika ringis.

Täpne sünnipäeva kava on leitav kodulehelt www.loomaaed.ee  ja loomaaia sissepääsuväravate juurest.

Loomaaed on augustikuus avatud  kella 9 kuni 21, sissepääsupileti saab kassast kuni kella 19, siseekspositsioonid on esmaspäeval suletud.

2-eurone sooduspilet loomaaeda on ainult esmaspäeval, loomaaia sünnipäeval.

Head Uudised GoodNews