1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Kunst valitseb
  4. TALLINNA RAEKODA KUTSUB! Tallinna raekoda kutsub maailmakuulsate kunstnike meistritöid kaema
TALLINNA RAEKODA KUTSUB! Tallinna raekoda kutsub maailmakuulsate kunstnike meistritöid kaema

TALLINNA RAEKODA KUTSUB! Tallinna raekoda kutsub maailmakuulsate kunstnike meistritöid kaema

Kunst valitsebSel suvel saab Tallinna raekojas imetleda enneolematult suurejoonelist kunstinäitust, kus on eksponeeritud vanade meistrite originaalteosed 15.-17. sajandist.

Kuni 5. oktoobrini saab Tallinna raekojas näha unikaalset näitust „Kunst valitseb”, kus on esindatud originaalteosed maailmakuulsatelt kunstnikelt nagu Peter Paul Rubens, Pieter ja Jan Brueghel, Lucas Cranach, Albrecht Dürer, David Teniers, Jakob van Hulsdonck, Jacob Savery, Jan Massys jpt. Teosed pärinevad erakollektsioonidest üle maailma.

Sellisel tasemel ja hulgal tollase ajastu kunsti esitletakse Eestis esmakordselt. Tallinna raekoda kui kunagise hansalinna võimu ja vaimu sümbol on raamiks tollase Euroopa ühisest kultuuriruumist võrsunud kunstile.

Näitus „Kunst valitseb“ viitab võimu ja vaimu kokkupuutepunktidele. Euroopa vanade meistrite kunst oli võimsaks meediumiks kunagise valitseva moraali ja ideaalide edasiandmisel. Raekoda on tollase kunsti sõnumi tänasesse päeva edasikandmisel tähendusrikas paik – andes rohkem valitsemisruumi kunstile, mis kannab igavikulisi ideaale, loome endas ja ühiskonnas parema tasakaalu.

Näitus on avatud kuni 5. oktoobrini 2015 kell 9.30-17.30, viimane sissepääs kell 17.00.

Näituse peakorraldaja on Art-Life Projekt OÜ, kelle eesmärk on ellu viia kõrgetasemelisi rahvusvahelisi kunstiprojekte egiidi all „maailm läbi kunsti”, kaasates oma tegevusse parima kunstikogemusega spetsialiste meilt ja mujalt. Näitus on valminud koostöös Tallinna raekojaga.

Head Uudised GoodNews