1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Tänavatoidufestivalil avab letid 70 söögikohta
Tallinna Tänavatoidufestivalil avab letid 70 söögikohta

Tallinna Tänavatoidufestivalil avab letid 70 söögikohta

Tallinna Street Food Festival

13.-14. juunil toimub Telliskivi Loomelinnakus teine Tallinna Tänavatoidufestival, kus hõrgutisi pakub üle 70 toidukoha. Esmakordselt on kohal välismaised toiduautod ning avatud on unikaalne kodukokkade ala. Meelelahutusprogrammi täidavad tänavaartistide festival “TaDaa!”, saksa eksperimentaalse teatritrupi etendused “Mori no kokyu” Vaba Laval ning 13. juuni õhtul ka peosarja VÄLK korraldatav tänavatoidufestivali klubiöö.

Seekordse tänavatoidufestivali läbivaks teemaks on punane. See tähendab, et söögi-joogikohad pakuvad eriroana/joogina oma interpretatsiooni punasest kokakunstis. Oma letid ja uksed avavad külastajatele üle 60 toidukoha (osalejate nimekiri on kahel päeval pisut erinev), kelle seas ligi paarkümmend toiduautot ja -karavani ning lisaks kümmekond kodukokka.

Meelelahutusprogammi keskmes on tänavaartistid. Kolmel tänavalaval leiab aset “TaDaa!” festival (www.tadaafestival.org), kus esinevad 16 kodumaist ja rahvusvahelist professionaalset tänavaartisti. Seega näeb loomelinnaku õuel nii tänavateatrit, muusikuid kui ka tsirkust. Nagu vana traditsioon ette näeb, ei saa tänavaartistid esinejatasu, vaid koguvad vaatajatelt “mütsidesse” annetusi.

Mõlema festivalipäeva õhtul etendus Vaba Laval saksa teatritrupi VORSCHLAG:HAMMER külalisetendus “Mori no kokyu”, mis räägib humoorikalt jaapanlaste kogukonna elust Düsseldorfis. 13. juuni õhtul toimub Telliskivi Loomelinnaku Mustas saalis ka festivali ametlik pidu – VÄLK: Tänavatoidufestivali klubiöö, kus peaesinejaks kaasakiskuv DJ Rune Lindbæk Norrast, samuti Chris Rhythmdoctor, Hannes Aava ja VÄLK DJ’d.

Festivali alal on võimalik huvilistel osaleda ka Kino Sõprus poolt korraldatavatel filmiteemalistel välkviktoriinidel ning mängida lauatennist.

“Rõõmu teeb see, et Eestis on hakanud tekkima arvestatav toiduautode ehk foodtruckide kogukond ehk tänavatoidukultuur areneb. Suur enamus uutest autodest on festivalil kohal, paar tükki avavad oma uksed avalikkusele suisa esimest korda,” selgitab Tallinna Tänavatoidufestivali peakorraldaja ja Telliskivi Loomelinnaku sisujuht Raimo Matvere. “Kindlasti lisavad värvi esmakordselt Eestit külastavad toiduautod ja pop-up kohvikud Leedust, Venemaalt ja Soomest. Soovitan festivali külastada mõlemal päeval, et saaks koormust kõhule hajutada ja rahulikult meelepäraseid maitsevalikuid teha.”

Festivali korraldajad ning toitlustajad panevad külastajatele südamele, et kahjuks ei ole võimalik garanteerida kõikide menüüdesse märgitud jookide-söökide olemasolu terve festivali vältel. Samuti võib tipphetkedel esineda popimates söögikohtades pikki ootejärjekordi. Palume võtta kaasa sularaha, kõigis söögikohtades kaardiga maksta ei saa. Küll on kuues söögikohas võimalik tasuda Worapay mobiilimakselahendusega.

Tallinna Tänavatoidufestival pöörab tähelepanu keskkonnasõbralikkusele. Külastajad on väga oodatud tulema kohale oma nõudega ning sorteerida tekkiva prügi eri tüüpi prügikastidesse. Arvestada tasub ka sellega, et plastikprügi hulga vähendamiseks kehtib plastiktopsides jookide ostmisel „topsitasu“, mis ulatub 0,5 l topsi puhul 1 €. Topside taastäitmisel ja pandipakendis kaasaostmisel lisatasu ei ole.

Sissepääs festivali alale maksab 1 €, alla 10-aastastele lastele tasuta. Käepael kehtib kogu festivali.

Tallinna Tänavatoidufestivali lahtiolekuajad: 13.06 kl 11.00-19.00; 14.06 kl 11.00-18.00

Head Uudised GoodNews