1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Tallinna Tehnikaülikoolis toimub jäätmeteemaline omavalitsusfoorum
Tallinna Tehnikaülikoolis toimub jäätmeteemaline omavalitsusfoorum

Tallinna Tehnikaülikoolis toimub jäätmeteemaline omavalitsusfoorum

Tallinna Tehnikaülikoolis toimub jäätmeteemaline omavalitsusfoorum28. novembril kell 11.00-13.30 toimub Tallinna Tehnikaülikoolis omavalitsusfoorum, kus on teemaks jäätmehoolduse areng ja tulevik. Jäätmeteemaline omavalitsusfoorum toimub üle-euroopalisel jäätmetekke vähendamise nädalal, mille eesmärgiks on näidata, kuidas tarbimisele suunatud ühiskond mõjutab keskkonda ning rõhutada jäätmetekke vähendamise ja säästva eluviisi omavahelist seost.

Omavalitsusfoorumi avab Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Väliseksperdina on esinema kutsutud Soome Jäätmehoolduskeskuste Liidu esindaja, kes tutvustab Soome jäätmehoolduse põhimõtteid ning nende rakendamist Helsinkis ja Tamperes. Euroopa Liidu jäätmehoolduse valdkonna parimatest praktikatest teeb ettekande esineja rahvusvahelisest organisatsioonist ACR+, mille liikmeteks on ligi 100 Euroopa linna ja piirkonda, nende hulgas 18 Euroopa pealinna. Omavalitsuste poole pealt esineb 15 Lääne-Virumaa kohalikku omavalitsust ühendava Mittetulundusühingu Lääne-Viru Jäätmekeskus tegevjuht Priit Raamat. Omavalitsuste autonoomiast räägib hetkel 12 kohalikku omavalitsust jäätmeseaduse põhiseaduspärasuse küsimuses Riigikohtus esindav Advokaadibüroo Sorainen advokaat Kadri Härginen.

Jäätmehooldus on hetkel omavalitsuste jaoks aktuaalne teema. Tegemist on kiiresti areneva valdkonnaga, kus riigi poolt kavandatakse hetkel ulatuslikke muudatusi. Riigi jäätmekavas 2014-2020 ning ka koalitsioonilepingus on viidatud jäätmeveo korralduse reformile, kuid omavalitsustele ei ole reformikava seni tutvustatud. Kavandatavast reformist on kutsutud rääkima keskkonnaminister.

Üritust modereerib Harjumaa Ühisteenuste Keskuse juhataja Tõnu Tuppits.

Head Uudised GoodNews