1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TALV ON SAABUNUD! Talvepealinna Otepääle on saabunud tõeline talv
TALV ON SAABUNUD! Talvepealinna Otepääle on saabunud tõeline talv

TALV ON SAABUNUD! Talvepealinna Otepääle on saabunud tõeline talv

Foto: Monika Otrokova
Foto: Monika Otrokova

Kui möödunud aasta lõpul olid veel soojakraadid ja maa must, siis tänaseks on talvepealinna Otepääle jõudnud tõeline talv. Aasta algus tõi Otepääle lund ning saab valida mitme aktiivse talvise tegevuse vahel. Ilusat talveilma jätku lubab ka Riigi Ilmateenistus, mille kohaselt on homme Otepääl oodata selget, päikesepaistelist ilma.

Otepää Turismiinfokeskuse teatel on alates 31.detsembrist avatud Otepää Winterplace, mis on Eesti suurim talvepark pakkudes aktiivset vaba aja veetmise võimalust kogu perele. Huvitavaid talviseid tegevusi leiavad erinevas vanuses lapsed, noorukid ja täiskasvanud. Talvepargis ootavad lustijaid: snowtubingu rajad, kelgumägi, uisuväljak,  iglukino, väikelaste tuubikarussell, Ahhaa Teadusiglu ja loomulikult palju lund.  Külalisi tervitavad viis põhjapõtra- Rudolf, Olaf, Niko, Robbie ja Sven.

Tehvandi Spordikeskuses on  avatud 3 km kunstlumest valmistatud suusarada suusatamiseks nii klassika- kui vabatehnikas. Rada algab Tehvandi staadionilt ja kulgeb läbi lasketiiru staadioni kaitseseina tagant tõusuga Kunimäele,  ohtliku laskumise ja tõusuga Hobuseraua tippu, laskumise ja tõusuga ümber lumehunniku, laskumise ja lausikuga Tehvandi hotelli taha, tõusuga Kunimäele ja laskumisega üle suusasilla taas staadionile tagasi. Treeningrada on raskema reljeefiga ja kohati ohtlik ning ei sobi hästi algajatele.

Foto: Monika Otrokova

Kunstlumest 3 km rada, staadion ja  lasketiiru staadion on valgustatud igal õhtul kuni kell 21.00. Avatud on kelgutamiseks omade kelkudega omal vastutusel kelgumägi Neljakasemäel kuid lund on seal veel vähe.

Kelgumägi on valgustatud igal õhtul kuni kell 21.00. Avatud on ka 7 rajaga Tehvandi  talvine disc golf´i park! Palume kindlasti mängida ainult nendel radadel ja suusaradadel mitte liikuda! Suletud 11 suvisel rajal on korvid teisaldatud ja nendel mängida ei saa! Ketaste laenutamine Tehvandi staadioni hoonest. Autode parkimine Tehvandi peahoone asfalteeritud parklates ja juurdepääs rajale kas Tehvandi peahoone kõrvalt Neljakasemäe poolt või staadioni poolt jalgsi ca 100m. Tehvandi Spordikeskuse radadel on keelatud liigelda mootorsõidukiga või mootorkelguga või ATV-ga ning suusaradadel on keelatud jalutada koduloomi, kelgutada ja liikuda jalgsi!

Kuutsemäel on avatud 4 nõlva: Lilleoru mõlemad pooled, Tinnijaagu, Kuutse ja lastenõlv. Lumetus käib Kasemetsas ja alustatakse lumelaua pargi ettevalmistustega. Koolivaheajal (kuni 10.01) on mägi avatud: E-N 10-19, Reede, Laupäev: 10-20, Pühapäev: 10-18.

Foto: Monika Otrokova

Väikse Munamäe suusakeskuses töötavad alates 4.jaanuarist uuenduskuuri läbi teinud Kohviku nõlv ja lastemägi. Kohviku nõlvale on paigaldatud pargi valmimiseni kokku viis boxi ja raili. Keskus on külastajatele koolivaheajal (kuni 10.1) avatud E-R 11-20, reedel öömägi 20-23, laupäeval 10-20 ja Pühapäeval 10-18. Kehtib Kuutsemäega sama pilet!

Loodusturism.ee pakub Otepää turismipiirkonnas, turismitalude juures ja puhkekohtades ning Pühajärve jääl või liikumisradadel firmaürituste juurde seiklustegevust tõukekelkudel, matkasuuskadel ja lumeräätsadel. Oodatud on ka gruppi koondunud pered ja sõpruskonnad. Samuti korraldatakse plaanilisi matkasid, kuhu saavad end kirja panna üksikud huvilised. Lisainfo on leitav loodusturism.ee kodulehelt.

Peale aktiivset päeva saad lõõgastuda  saunades ja SPA-des, maitsvaid lõunaid ning õhtusööke pakuvad Otepääl ja lähiümbruses restoranid, pubid ja kohvikud!

Tule Otepääle talverõõme nautima ja alanud aastat tervitama!  Küsi lisainfot Otepää Turismiinfokeskusest ja vaata turismilehte  www.otepaa.eu

Nädalalõpus on Otepääl plaanis järgmised üritused:

7. jaanuaril PIPO mängutoas kell 11-14 jäätise ja vahvlite valmistamise töötuba. Mõeldud lastele vanuses 6-11 ja osalustasu 6€, vajalik eelregistreerimine: pipomangutuba@gmail.com  või tel. 5694 2521 Info:  http://pipo.ee/

8. jaanuaril ööklubis Comeback Suusahullude öömaratoni soojenduspidu „Suusapalavik ei murra“.  LED saksofonist Henri Aruküla show ja Dj Andi Raig.

9. jaanuaril on Tehvandil Suusahullude öömaraton, kus mõnusalt raskel 3 km kunstlumeringil saab nautida kuuvalgust ja küünlasära ning rüübata mustikasuppi. Distantsi pikkuseks on 30 või 13 km ja ikka klassikalises tehnikas. Tegemist on ka Tour de Suusahullud II etapiga. Lisainfo www.suusahullud.ee. Afterparty ööklubis Comeback ansambliga Smilers.

10. jaanuaril Suusahullude maratoni lõpuspurt kell 11.00 Pühajärve puhkekeskuse taga rannas (vabatehnikas Pühajärve jääl koos lisaülesandega) ning lõpetamine.

VAATA GALERIID!
Fotod: Monika Otrokova

Head Uudised GoodNews