1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Täna algavad Tartu Hansapäevad kutsuvad avarongkäigule ja ajastumürglile
Täna algavad Tartu Hansapäevad kutsuvad avarongkäigule ja ajastumürglile

Täna algavad Tartu Hansapäevad kutsuvad avarongkäigule ja ajastumürglile

Tartu HansapäevadTäna jõuavad Tartu südalinna tänavaile Tartu 19. Hansapäevad. Ajastumürgli nime kandev festival avatakse kl 20 rongkäiguga. Hansapäevade ajal on Tartu südalinn autovaba.

“Tänavuste Hansapäevade jaoks on olulisel kohal tavad ja kahekõne ajalooga. Seetõttu avame seekordse festivali taas rongkäiguga ning ootame kõiki tartlasi ja festivalikülastajaid linnapidustuste avamisest osa saama,” sõnas Tartu Hansapäevade projektijuht Jaanus Tepomees.

Homme kell 20 algab Tasku keskuse (Turu 2) kõrvalt Ajastumürgli avarongkäik, mis kulgeb läbi festivalialade, marsruudil Raualinn, Toomelava, Teaduslinn, Lastelinn, Antoniuse Õu ja Jaanilinn. Rongkäik kulmineerub kl 21 Raekoja platsil avatseremooniaga, millele järgneb simman ansambliga Curly Strings.

Tänavu on võimalik külastada Jaanilinna, Lastelinna, Teaduslinna ja Raualinna ning ligi 20 artisti astub lavadele Antoniuse Õues, Toomelaval ja Uues Õues. Tavapäraselt on avatud rikkalik Hansalaat.

Tänavuste Hansapäevade programmist leiab põneva ja vaatemängulise linnadevahelise turniiri, mille puhul tulevad Tartule külla Paide, Pärnu, Rakvere, Tallinn ja Viljandi. Lavalaudadel astuvad üles Vaiko Eplik, Curly Strings, Paabel, Hanna-Liina Võsa, Liisi Koikson, Maarja Nuut, Uku Madis Vainu ja paljud teised.

Avastamisrõõmu pakuvad Jaanilinna avatud hoovid ning Lastelinna, Teaduslinna ja Raualinna töötoad. Filmielamusi pakub hilisõhtutel Starmani öökino, kus linastub kolm Eesti filmi: “Mandariinid”, “Kertu” ja “Risttuules”.

Ajastumürgli ajal on Tartu südalinn autovaba. Festivalialale soovitatakse tulla jalgsi, et nautida väärt kultuuriprogrammi ja kaunist Tartu vanalinna ilma parkimisele ja ummikutele mõtlemata.

Tutvu Ajastumürgli programmiga SIIN.

Tartu Hansapäevade videoklipp:

Jälgi Tartu Hansapäevade tegemisi Facebookis ja kodulehel.

Head Uudised GoodNews