1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Täna toimub „Kammermuusika linnas. Tallinn“ sügishooaja kolmas kontsert
Täna toimub „Kammermuusika linnas. Tallinn“ sügishooaja kolmas kontsert

Täna toimub „Kammermuusika linnas. Tallinn“ sügishooaja kolmas kontsert

1150980_54300240Täna kell 17.30 toimub Tallinna Keskraamatukogu (Estonia pst 8) suures saalis kontsert „Duo-duell”.

Esinevad klaveriduod Maila Laidna – Tiiu Sisask ning Jekaterina Korotkova – Vladimir Ossadtši

Kavas: Bach, Schumann, Schubert, Sisask.

Esmakordselt selles kontserdisarjas võtavad omavahel mõõtu kaks klaveriduot – neist üks väga noortest pianistidest koosnev ning teine juba kauem kokku mänginud kooslus. Klaveriduo Maila Laidna -Tiiu Sisask, kelle repertuaari kuulub muusikat klassitsismist kaasajani, alustas tegevust 2013. a. Klaveriduo Jekaterina Korotkova ja Vladimir Ossadtši on moodustatud 2010. a ning nende repertuaar on valdavalt klassikaline – Viini klassikud, Schubert, Schumann, Rahmaninov ning eesti muusika. Kõik pianistid on õppinud või õppimas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning lisaks interpreeditegevusele töötavad ka klaveriõpetajate ning kontsertmeistritena nii Tallinna kui Maardu muusikakoolides.

Kaunilt klassikalisele kavale – Bach, Schubert, Schumann – lisab värvi kaasaegse eesti helilooja Urmas Sisaski sonaat „Linnutee”. Urmas Sisask, kelle peamiseks loomeprintsiibiks on olnud universumi tõlgendamine läbi muusika, on öelnud nii: „Meie 17 miljardit aastat vana Universum on tohutu orel ning galaktikad, tähed, planeedid ja komeedid on selle gigantse oreli viled. Õppida Universumi instrumendi harmooniat ning teha see teistele inimestele kuuldavaks – see on mu missioon.”

Kontserdisarjal „Kammermuusika linnas. Tallinn” on käimas neljas hooaeg. Sarja korraldab Tallinna Keskraamatukogu muusikaosakond koostöös Muusikasõprade seltsiga (kunstiline juht Diana Liiv). Tasuta sissepääsuga kontserdid toimuvad keskraamatukogu saalis kord kuus ning üles astuvad professionaalsed muusikud.

Head Uudised GoodNews