1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tänavatantsijate Meka JJ-Street’i tantsukool sai nurgakivi
Tänavatantsijate Meka JJ-Street’i tantsukool sai nurgakivi

Tänavatantsijate Meka JJ-Street’i tantsukool sai nurgakivi

JJ-Street3Täna pandi Tallinnas Filtri teel paika JJ-Street’i tantsukooli hoone nurgakivi. Kui tavaliselt võetakse see traditsiooniline ja paljutähenduslik tseremoonia ette üsna ehituse alguses, siis nüüd pani tantsukooli asutaja ja tänavatantsu propageerija Joel Juht erilise kapsli selleks mõeldud auku, et ära märkida maja renoveerimise lõpule lähenemine.

“Majale tehti uus trepp ja sissekäik ning sellesse ossa saigi uus nurgakivi pandud,” selgitas Joel Juht. Tantsukool on majas rendipinnal juba kümme kuud tegutsenud ja sel suvel otsustati hoone mugavamaks ning korralikumaks ehitada. Seest on maja juba valmis ning uued ja vanad olijad saavad peagi oma oskusi lihvida ning õppida vinges tantsusaalis. Treeningriietuse selgapanekuks said korda riietusruumid ning eraldi ruumides viiakse läbi koolitusi.

JJ-Street“Tantsukooli renoveeritud maja ongi eriline seetõttu, et on mõeldud seda ala armastavatele tantsijatele,” lausus Juht. Tema jutu järgi on paljutähenduslik seegi, et kool asub majas, kus kunagi oli alkoholipood. Teadupärast on tänavatantsu üks sõnum alati olnud pakkuda alternatiivi meelemürkidele ja halbadele tegudele.

Eesti suurim tänavatantsukool JJ-Street alustas tegevust 2003. aasta sügisel ja praegu saab seal end taas õpilaseks registreerida. Katsed toimuvad erinevates kohtades üle Eesti augusti viimasel nädalal ning selle kohta leiab infot aadressilt www.jjstreet.ee.

 

 

Head Uudised GoodNews