1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tantsunädal 2015 on tulekul!
Tantsunädal 2015 on tulekul!

Tantsunädal 2015 on tulekul!

TantsunädalViljandis ja Viljandimaal toimuv Tantsunädal, mille idee on propageerida tantsukunsti läbi erinevate formaatide, eri vanuses ja huvidega inimestele ning erinevates kohtades, algab fotonäituse avamisega 23. aprillil kell 16.00 Ugala teatri galeriis ja jätkub etenduste, kooliprogrammide, töötubadega kuni 29. aprillini, mil tähistatakse rahvusvahelist tantsupäeva.

Tantsunädala eriline fookus on alati olnud noortel – sooviga tutvustada kaasaegset ja professionaalset tantsukunsti. Ka sel aastal tuleb tants „koju kätte“. Üldhariduskoolides viivad loovtantsu tunde läbi TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia 1. kursuse tantsukunsti üliõpilased ja toimub juba traditsiooniks kujunenud kooliprogramm „Mõtlevad tantsijad“, kus õpilastel on võimalus luua etendusruum ning end väljendada liikumise, helide ja valguse kaudu. Kooliprogrammidest saavad osa Abja ja Tarvastu Gümnaasiumide, Kalmetu Põhikooli ja Viljandi Jakobsoni kooli õpilased. Samuti jõuavad Viljandimaa koolidesse tunnustatud tantsukunstnike lavastused – Heimtali ja Kirivere Põhikooli ZUGA ühendatud tantsijate lavastus “Käik” (2014 aasta teatriauhindade nominent), Viljandi Gümnaasiumisse Renate Keerdi etendus „KAMA“.

Kultuuriakadeemia mustas saalis toimub õhtuti tantsuetenduste programm – näha saab Henri Hütt`i lavastust „Rythm is a dancer“; Ruslan Stepanovi lavastust “Klapp”, mis oli ühtlasi teatri aastaauhindade tantsu kategooria
2014 aasta nominent; Maarja Tõnissoni “Body Shift Body” ja Arolin Raudva “Dying to Become”. Kadri Noormetsa ja Diego Agullo uut lavastust „formlessly yours“ on võimalus näha Viljandi Lennukitehases.

Nädala jooksul näitavad koreograafia diplomietendusi Kultuuriakadeemia tantsukunsti õppekava sellekevadised lõpetajad – Sigrid Savi, Kadri Sirel, Kristel Kermes, Karolin Poska, Age Linkmann ja Karoline Suhhov.

Tantsunädala „ekstra“ on seekord esmakordselt toimuv non-conference teemal „DANCE ARTIST IN/ AND/ TO/ WITH/ AGAINST/ OR/ IN LOVE WITH HIGHER EDUCATION IN DANCE”, mis toimub 23.-25. aprillini Viljandi Lennukitehases ja Kultuuriakadeemias. Non-conference`i fookus on tantsukunsti ja tantsu kõrghariduse vahelisel suhtel. Ühte ruumi tuuakse erinevad arvamused, perspektiivid ja kogemused Eestist, Baltikumist, Põhjamaadest ja Euroopast.

Nädal lõpeb 29. aprillil, rahvusvahelisel tantsupäeval väga mitmekülgse kavaga. Toimuvad Liis Varese õpituba „”Improvisatsioon/kompositsioon eri võimekusega tantsijatele”, kuhu on oodatud ka füüsilise ja vaimse erivajadusega inimesed; Kalev Rajangu Ööülikooli loeng teemal „Tantsu läbikukkumine vol 1: säästuvägivalla magus elu“ ja noorte koreograafide diplomilavastused.

Täpne programm on leitav Tantsunädala kodulehel.
Tantsunädalat korraldab OMA Stuudio koostöös TÜ Viljandi Kultuuriakadeemiaga.

Head Uudised GoodNews