1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TANTSUPIDU! Tantsupeo peategelaste konkurss jätkub
TANTSUPIDU! Tantsupeo peategelaste konkurss jätkub

TANTSUPIDU! Tantsupeo peategelaste konkurss jätkub

Vabaduse väljaku suurelt ekraanilt saab laulu- ja tantsupidu jälgida2017. aasta suvel Kalevi staadionil toimuva XII noorte tantsupeo “Mina jään” peategelasteks soovis saada 75 noort, kes näitasid oma oskusi aasta alguses maakondades Terepäevadel. Žürii on valinud nende seast välja 18 noort, kes pääsesid edasi teise vooru, mis toimub Tallinnas sel pühapäeval, 10. aprillil.

Teise vooru kutsutud noortel on olemas nii hea lauluoskus kui ka näitlejameisterlikkus. “Mul on väga hea meel, et nii palju üliandekaid noori soovib saada järgmisel suvel peetava peo esipaariks Koiduks ja Hämarikuks. Vaid kahe peategelase leidmine nende andekate kandidaatide seast on väga raske. Seetõttu otsustasime parimad neist kutsuda teise vooru, kus õpime neid päeva jooksul paremini tundma ja vaatame, kui hästi üks või teine rolli sobib,” rääkis tantsupeo pealavastaja Margus Toomla.

Tantsupeo lugu, mida noored tantsijad 2017. aastal Kalevi staadionil jutustama hakkavad, on inspiratsiooni saanud muistendist „Koit ja Hämarik“. Loo põhisõnum on poisi ja tüdruku, Koidu ja Hämariku jõudmine arusaamiseni, et vanaisalt päritud kullakera hoidmine on ühtaegu suur õnn ja ka vastutus. Peategelaste ülesandeks ongi kehastuda Koiduks ja Hämarikuks.

Noorte oskusi hindab žürii, kuhu kuuluvad peale pealavastaja Margus Toomla veel tantsutoimetaja Kadri Tiis, lauluõpetaja Reeda Toots, pealavastaja assistendid Sille Kapper ja Karmen Ong ning tantsupeo ideekavandi autorid Meelis Kompus ja Maian Kärmas.

Head Uudised GoodNews